Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Zámorský expert prekvapil. Na drafte predikuje záplavu Rusov, najvyššie zo Slovákov má nečakané meno

Dalibor Dvorský v drese Slovenska. Foto: CHRIS TANOUYE / IIHF
Dalibor Dvorský Dalibor Dvorský v drese Slovenska.

Honzek „až“ v piatej desiatke

Syna bývalého reprezentanta Ivana Čiernika má Ferrari na 19. mieste, krátko nato v jeho renkingu nasleduje Dvorský na 21. priečke.

"Rovnako ako Čiernik, aj on napredoval vo Švédsku. Podľa niektorých názorov je Dvorský hráčom do prvých dvoch útokov, ktorý vie prihrávať i skórovať.

Iní tvrdia, že z neho bude elitný „two-way“ center s kvalitnou prácou nielen v útoku, ale aj v obrane. Je rýchly a explozívny, ale nie až tak, ako by ste čakali od elitného centra," myslí si Ferrari.

MSJ hokej Slovensko dvorský Čítajte viac Na drafte má byť zo Slovákov najvyššie. Dvorský mení klub. Bude to pre mňa dokonalá výzva, vraví

Na začiatku druhého kola by mal byť podľa Ferrariho draftovaný Martin Mišiak (35. miesto). Osemnásťročný útočník strávil uplynulú sezónu v americkej USHL, kde obliekal dres Youngstownu.

Až v piatej desiatke výberov Ferrari vidí Samuela Honzeka (44. priečka). Pre porovnanie, rešpektovaný portál Elite Prospects vidí 18-ročného Trenčana na 18. mieste.

Samuel Honzek. Foto: Archív Martina Honzeka
IMG-20230609-WA0051 Samuel Honzek.

Ferrari zdôvodnil, prečo Honzeka radí na záver elitnej päťdesiatky.

"Slovenský útočník má za sebou solídnu sezónu vo WHL, kde obliekal dres Vancouveru Giants. Ponúka kombináciu fyzickosti, rýchlosti a prehľadu v hre.

Dobre korčuľuje, ale keď je pod tlakom, môže sa pohybom dostať do problémov. Jeho najväčším problém aktuálne je, že nie je konzistentný," píše Ferrari o Honzekovi.

Uznávaný expert viac ako Slovákom verí Rusom. Podľa neho budú v 1. kole draftovaní až piati.

Matvej Mičkov v drese ruskej juniorskej... Foto: Profimedia
Matvej Mičkov Matvej Mičkov v drese ruskej juniorskej reprezentácie.

Hneď po trojici Bedard, Fantilli, Carlsson podľa neho „pôjde“ Matvej Mičkov. Ruský supertalent hral v minulej sezóne v KHL za Soči.

Ferrari predpovedá 10. miesto Dmitrijmu Simaševovi, trináste Michailovi Guljajevovi, pätnáste Daniilovi Butovi a 22. priečku Timurovi Muchanovovi.

Na drafte 2023 si ako prvé bude vyberať Chicago Blackhawks.

Nasledujú Anaheim Ducks, Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks, Montreal Canadiens a ďalšie tímy. Ako posledné si v 1. kole bude vyberať Toronto.

Samuel Honzek a jeho cesta k draftu NHL Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Útočník Samuel Honzek začal svoju hokejovú...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #NHL #draft 2023 #Hockey News