Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pavel Bure je od soboty oficiálne legendou Vancouvru

Ruský hokejista Pavel Bure sa stal v sobotu štvrtou legendou Vancouver Canucks v histórii. Na špeciálnej ceremónii pred súbojom s Torontom vyradili Canucks z užívania dres s jeho číslom desať.

03.11.2013 11:17
Pavel Bure, dres Foto: ,
Pavel Bure zdraví fanúšikov.
debata

Pod stropom Rogers Areny doplnila Bureho desiatka dvanástku Stana Smyla, šestnástku Trevora Lindena a devätnástku Markusa Näslunda.

„Sú to skvelé pocity. Pri ceremónii som si spomenul na množstvo vecí z minulosti. Vždy, keď som v tejto hale strelil gól, behali mi pri reakciách fanúšikov zimomriavky po chrbte. Dnes to bolo, akoby som hral opäť. Bol som v strede ľadu a 20-tisíc ľudí kričalo moje meno,“ hovoril dojatý Bure, ktorého na ceremónii sprevádzala aj mama Tatiana a manželka Alina Chasanovová.

Hráči Vancouvru Canucks v dresoch s číslom... Foto: Reuters, BEN NELMS
Bure dresy Hráči Vancouvru Canucks v dresoch s číslom desať na počesť Pavla Bureho.

Canucks prvýkrát o úmysle vyradiť dres ruského útočníka informovali počas júlového stretnutia s fanúšikmi. Moskovský rodák hral za tím v rokoch 1991 až 1998. V 428 stret­nutiach strelil 254 gólov a pridal 224 asistencií. Vlani uviedli Bureho, ktorý v NHL pôsobil aj v tímoch Florida Panthers a New York Rangers, do Siene slávy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Bure