Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta U18 - Skupina A

30.04.2024 o 13:10

Nórsko
1 : 11
(1:5, 0:3, 0:3)
Slovensko
Naposledy zmenené pred 15 dňami
obnoviť
Filter

Slováci vyzliekli donaha hráčov Nórska. Potrebovali vyhrať minimálne o tri góly, aby mohli pomýšľať na play-off šampionátu, no napokon je z toho nakladačka, z ktorej bude severanom ešte dlho nevoľno. Škandinávci zároveň idú do bojov o záchranu. Slovenskí hokejisti ešte nevedia, s kým sa pobijú o semifinále, ale je isté, že ďalší zápas ich čaká vo štvrtok 2. mája. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

58:32

Alan Lenďák dostal strelecký pokus Solheima na hruď. Alex Sjøthun chcel byť votrelcom v bránkovisku. Funkcie „vyhadzovača“ sa zmocnil Kálman.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:07

Suvenír pre niektorého z divákov. V hľadisku tréningovej haly sa objavil vystrelený puk z ľadovej plochy. Nórsko prichádza do útočnej tretiny.

56:39

Slovensko dalo gól! Po tom, ako si Hansen vylámal zuby na Lenďákovi, Slovensko udrelo už jedenásty raz! JÁN CHOVAN uspel prudkým zakončením na bližšiu tyčku. Asistencie: Tomáš Chrenko a Miroslav Šatan.

56:14

Slovenský brankár Lenďák vychytal samostatný nájazd! Mattias Hansen sa mýlil zakončením na vyrážačku!

55:30

Drobný prepad slovenských hokejistov! Alan Lenďák ich však podržal! Koblar prešiel po pravej strane! Bekhendovú výzvu ale dal len na korčule Alexa Sjøthuna!

54:55

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Sander Molde – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku.

53:48

Slovensko dalo gól! TOMÁŠ POBEŽAL je na nezastavenie. Zavŕšenie desiatky ide na jeho konto. Dnes rozvlnil nórsku sieť už štvrtýkrát! Asistencie: Tobias Tomík a Luca Radivojevič.

53:11

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Lukas Finckenhagen – 2 min., hákovanie.

52:59

Ondrej Maruna nezvládol v komplikovanej polohe spracovať Martinsena a dosiahnuť jubilejný desiaty gól!

52:45

Po uplynutí presilovej hry si pripísal zákrok nórsky gólman Amund Martinsen. Strelou od modrej ho dokázal zamestnať Ličko.

52:42

Nórsko hrá s piatimi hráčmi.

51:43

Svrček mohol pokojne páliť. Pozícia bola vhodná. Túto zodpovednosť ale prenechal Šatanovi, ktorý sa otáčal smerom na bránu. Martinsen si splnil svoju povinnosť.

50:42

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Mathias Karlsen – 2 min., krosček.

50:00

Slováci absolútne ovládajú tento zápas. Vyhrávajú luxusne 9:1. Severania sú už určite myšlienkami v kabíne a budú chcieť na dnešok čo najskôr zabudnúť. Ostáva dohrať posledných desať minút.

48:33

Slovensko dalo gól! NICOLAS VRTIEL profitoval z toho, že jeho dvaja spoluhráči znepríjemňovali výhľad brankárovi Martinsenovi, ktorému puk zapadol okolo hlavy do pravého horného rohu. Asistencie: Fabián Ličko a Samuel Kupec.

47:01

Húževka mieril správne. Martinsen zastavil pokus žilinského odchovanca.

46:38

Nórsky brankár Martinsen bol dlho v pozore, pretože slovenskí mladíci okolo neho často krúžili. V tejto chvíli sa rozhodol nevrátiť puk do hry.

46:07

Tomáš Pobežal je v takej obrovskej pohode, ktorú mu dodal dnešný hetrik, že už pomýšľa na exhibičné kúsky. Náznak na „michigan“ ale nevychádza.

45:08

Miroslav Šatan pôsobil v útočnom pásme. Chcel vyprodukovať šancu pre Húževku, no urastený obranca bol zahnaný do strany.

43:42

Tomáš Chrenko sa pokúšal odkryť pravú časť nórskej bránky pre Pitku! Náš mladík sa tam však nenachádzal sám!

43:19

Zaujímavá strela nórskeho celku z ťažkého uhla. Vyzeralo to tak, že Lenďák úspešne zasahoval pravým betónom.

41:57

Ličko sa pohral s pukom v našej obrannej tretine. Žabkou cez stred však nenašiel nikoho svojho spoluhráča. Zakázané uvoľnenie nebude. Nóri hrajú.

40:43

Prerušená hra. Stretnutie sa dokončí v tréningovej hale. Zhruba je to niečo podobné, ako v Poprade stredná škola, na ktorej tento rok osemnástka pôsobila.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Nehráme už hodinu! To by sa malo zmeniť a všetko smeruje k tomu, že sa tímy presunú predsa len do avizovanej tréningovej haly! Predpokladaný štart záverečnej tretiny je o 15:45!

Ľadovú plochu dávajú dokopy, finálny verdikt, čo bude so zápasom ale stále nepoznáme! Situáciu pozorne sledujeme!

Pracuje sa so scenárom, že tento zápas dohráme vo vedľajšej tréningovej hale! Metro Areena má po patáliách s rolbou a jej presunom do útrob problém s ľadovou plochou! Uvidíme, čo sa stane!

Organizátori aktívne pracujú na odstránení poruchy! Majú plné ruky práce! Nie je im čo závidieť! Vynútená pauza by mohla trvať ešte nejakých 5 – 7 minút!

Úvod tretej tretiny sa posunie! Fíni hlásia technický problém s rolbou!

Tretia tretina sa začne o 14:51.

Štvrťfinále už Slovákom neunikne. Je to výborná správa, že sa nebudú musieť zachraňovať. Druhú tretinu presnými zásahmi okorenili dvakrát kapitán Pobežal a Tomáš Chrenko.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:39

Hra je prerušená pre zakázané uvoľnenie. Dvakrát v rýchlom slede. Na ľade je druhá slovenská formácia.

Reklamná prestávka.

34:56

Slovensko dalo gól! Už to ide samo. TOMÁŠ POBEŽAL dokončil vlastnú akciu. Do odkrytej brány dostal aj tretí puk zo svojej hokejky, čo znamená, že dokonal hetrik. Asistencie: Samuel Kupec a Tobias Tomík.

34:39

Lenďák si chcel po dlhom čase ohmatať puk. Nórska delovka bola však tvrdá, ale aj poriadne vysoká.

33:13

Slovensko dalo gól! Škandinávci sú už úplne na kolenách. V tejto chvíli ich dokatoval TOMÁŠ CHRENKO, keď to poslal pod hornú tyčku. Asistencia: Andrej Fabuš.

32:36

Toto mohla byť lahôdka Tomáša Pobežala! Slovenský kapitán siahal po tzv. góle michigan! Puk mu ale padol z čepele!

31:56

Michal Liščinský urobil peknú sťahovačku. Dopredu sa prebil po pravom krídle. Smerom za nórsku bránku prikorčuľoval Ondrej Maruna.

Reklamná prestávka.

31:20

Svrčekovo pôsobenie v útočnom pásme prinieslo jednu strelu. Martinsenovo sebavedomie ešte viac nenaštrbil obranca Samuel Kupec.

30:57

Nórsko hrá s piatimi hráčmi.

30:14

Tomáš Pobežal pri následnej robote s pukom už volil strelecký pokus. Amund Martinsen mal plné ruky práce, ale svojho spoluhráča Eriksena ešte podržal na trestnej lavici.

29:33

Pobežal si rozmyslel možnosť vystreliť na bránku, Radivojevič zmýšľal rovnako. Do pravého kruhu nasmeroval prihrávku. Strelou z prvej sa nepresadil Tomík.

28:57

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Mikkel Eriksen – 2 min., podrazenie.

28:11

Vatne a jeho súboj jeden proti jednému. Nórsky útočník si to chcel šikovne prehodiť okolo nôh, no našim obrancom bol vyhnaný preč.

27:11

Slovensko dalo gól! Doslova chuťovka, ktorá vyšla nášmu kapitánovi TOMÁŠOVI POBEŽALOVI. V rohu klziska zobral puk, prekľučkoval sa drzo cez dvoch Nórov a Martinsena nachytal zakončením medzi nohy. Asistencie: Andreas Straka a Luka Radivojevič.

Reklamná prestávka.

26:38

Chuť po druhom Liščinského góle bola enormne veľká! Z uhla sa výborne natlačil pred Martinsena, no jeho bránka to neustála! Prerušená hra!

25:29

Svrček pokoril pri mantineli Vatneho. Následne ešte okolo neho šermoval hokejkou, pretože chcel sa zmocniť malého čierneho čuda. Nóri boli teraz lepší.

24:47

Beluško sa ocitol v časovej tiesni. Nemohol si tak lepšie premyslieť nahrávku. Adam Nemec bol prvou jasnou voľbou, avšak nedostal najkvalitnejší puk.

24:16

Nátlaková hra slovenských hráčov prináša dobrý efekt. Severania sa dopúšťajú chýb. Pobežal získal puk, Martinsena ohrozil Húževka.

23:01

Okolie nórskej bránky patrilo dvojici našich reprezentantov. Obaja išli hokejkami po puku, ale ten neskončil v sieti.

22:12

Kupcova strata puku zapríčinila, že sa k obratu chcel nadýchnuť súper zo severu Európy. Naši mladíci si však dokázali vypratať vlastné pásmo.

21:25

Veľmi silný zámok slovenského tímu v útočnej zóne. Nóri sú pod obrovským tlakom. Slováci hrajú úplne na nepoznanie v porovnaní s predošlými duelmi.

20:34

Tomáš Pobežal vymyslel krásnu prihrávku na strelu bez prípravy! Martinsenovi pobyt v bránke ale neosladil Radivojevič!

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 14:02.

Slovensko má za sebou rozprávkové úvodné dejstvo. Jednoznačne najlepšie na šampionáte. Nóri schytali päť kúskov. Akurát možno mrzí inkasovanie v oslabení. Štvrťfinálový sen je veľmi reálny.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:49

Andreas Straka bol v príležitosti, ale Martinsen si s ním poradil, keď schoval strelu medzi betóny.

18:09

S napätím sa sledoval Elias Vatne. Súboje v rohoch klziska mu chutili, ale nedokázal sa vytočiť tak, aby nasledovalo ohrozenie slovenskej bránky.

17:38

Beluško mal náročnú prácu v obrannom pásme. Na chrbát mu poriadne dýchal Olsen, ale košický odchovanec zvládol odohrať puk jednou rukou.

16:18

Vrtiel teraz trošku brnkol nervóznym Nórom na nervy. Bolo to zbytočné, keďže jeho tím je v jasnom vedení. Martinsenovi doprial snehovú sprchu, vyštartoval po ňom Solheim. Túto roztržku rozhodcovia nebudú riešiť trestami.

15:29

Strakovi sadlo bekhendové zakončenie sprava. Martinsen so zatvorenými betónmi hasil možnú šancu, ale takmer získal dorážku Tomík.

Reklamná prestávka.

14:23

Vo vzduchu visel už neuveriteľný šiesty zásah! Nórsko je totálne rozobraté! Chrenko videl pred Martinsenom Pitku, ktorý sa mýlil!

13:10

Slovensko dalo gól! Vhadzovanie, prihrávka a raketová strela JÁNA CHOVANA. Toto by chytil máloktorý brankár. Jednoducho skvelá súhra so želaným efektom pre Slovákov. Asistencia: Miroslav Šatan.

12:38

Nóri mali k dispozícii slušnú akciu, ktorá vyzerala hrozivo. Našťastie krížnu výzvu Myhreho nedokázal akceptovať Olsen.

Reklamná prestávka.

11:45

Striedanie v tíme Nórsko:
z ihriska odchádza Markus Walberg, prichádza Amund Martinsen.

11:45

Slovensko dalo gól! Slovensko skóruje štvrtýkrát, Nórsko musí meniť brankárov. FABIÁN LIČKO bol nekompromisný z pravého kruhu k prvej žŕdke. Asistencia: Nicolas Vrtiel.

11:34

Z našich hokejok letela razantná koncovka od modrej čiary, ale pred bránkou bolo príliš husto a puk neohrozil Walberga.

10:39

Walberg likvidoval strelecký pokus chráničmi, ktorý ale nebol dostatočne kvalitný. Zakončoval Pitka.

09:57

Tomíkovov ambíciou bolo udržať hru v ofenzívnej zóne. Keď sa mu to nepodarilo, zo stredu ho podporil Fabuš, avšak bez ďalšej dobrej spolupráce.

09:25

Dlhá prihrávka Nórov. Na útočnej modrej čiare ju nezachytil Koblar. Zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie po pravici Walberga.

Reklamná prestávka.

08:35

Šatan sa prebojoval k puku, ktorý mal na bekhend! Toto zakončenie prečítal brankár Walberg! Hra je prerušená!

07:57

Svrček predvádzal dobré kľučky v hĺbke útočnej tretiny, ale tá finálna pred prípadnou strelou nebola zrealizovaná. Súper mu vypichol puk.

06:52

Nórsko dalo gól! Severania to dokázali a odkrajujú z manka. V bránkovisku si nevedel urobiť poriadok Fabuš. Odrazenej strely sa ujal MIKKEL ERIKSEN a nad Lenďákom nemal zľutovanie. Asistencia: Jörgen Myhre.

05:47

Snahou Nórska je zavrieť tretinu, páliť na bránku a čo najrýchlejšie sa gólovo chytiť. Tieto plány im nevychádzajú. Slováci poctivo bránia.

05:09

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Tomáš Chrenko – 2 min., podrazenie.

04:18

Na jednej strane nesmierne teší herný obraz od úvodných sekúnd, ale Slováci musia byť obozretní v obrane, pretože Lenďák ešte stále čaká na zákrok.

03:44

Slovensko dalo gól! Nórski fanúšikovia majú slzy v očiach z toho, čo to vidia. TOMÁŠ POBEŽAL výborne trafil medzi nohy obrancu. Walberg si zrazil puk za chrbát. Bez asistencie.

03:08

Slováci sa usadili v útočnom pásme a zatiaľ jasne valcujú severanov. Radivojevič skúsil pokus švihom, Walberg bol na mieste.

02:39

Ján Chovan korčuľoval za pukom. Rozhodcovia kričali, že treba hrať a nebude sa pískať icing. Náš útočník sa prebojoval k streleckému pokusu z uhla, ale nezaskočil nórskeho brankára, ktorý pôsobil neisto.

01:59

Slovensko dalo gól! Je to neuveriteľné, ale slovenskí mladíci idú veľmi rýchlo do vedenia o dva góly. MICHAL LIŠČINSKÝ profitoval z nepresnosti Nórov. Krásne skóroval popod lapačku gólmana Walberga. Asistencia: Luka Radivojevič.

01:01

Slovensko dalo gól! Začiatok, ktorý Slováci potrebujú, ak chcú zamiešať karty v boji o postup zo skupiny. ADAM NEMEC bol pozorný a po vyrazenej strele Walberga pohotovo dorazil. Asistencie: Adam Beluško a Tomáš Chrenko.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Nórsko: Walberg (Martinsen) – Molde, Määttänen, Karlsen, Lafton ©, Sletmoe-Kjærnet, Kopperstad, Solheim – Sjøthun, Brekke, Bakkevig – Vatne, Eriksen, Koblar – Olsen, Myhre, Dehli – Bånerud, Finckenhagen, Hansen – Skjellum-Kokkim.

Tréner: Kim Veisten.

Slovensko: Lenďák (Haronik) – Fabuš, Radivojevič, Beluško, Húževka, Kupec, Ličko, Kalman, Zubek – Straka, Pobežal ©, Tomík – Nemec, Pitka, Chrenko – Svrček, Šatan, Chovan – Maruna, Vrtiel, Liščinský.

Tréner: Martin Dendis.

Rozhodca: Druseiks, Wedin – Ankerstjerne, Stalder.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní posledného zápasu A skupiny na MS U18 medzi Nórskom a Slovenskom.

Nórsko


Severania sú na koni. Prečo? V pondelok podvečer vyhrali nad Lotyšskom 5:3 a pripísali si úvodné tri body do tabuľky. Základ tohto nesmierne cenného triumfu položili už v prvej tretine, ktorú ovládli hladko 3:0.

Slovensko

Prichádza scenár, ktorý si Slováci nepripúšťali ani v najhoršom sne, ale, bohužiaľ. Aj keď je tu ešte stále šanca vyhnúť sa mu. Povinnosťou slovenského tímu je vyhrať minimálne o tri góly a súboje o záchranu sa nebudú konať. Hráči okolo trénera Martina Dendisa uzatvárajú skupinu bez zisku bodu a skóre 3:18.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

Nórsko

Nórsko

  • Walberg (12. Martinsen)
  • Molde
  • Määttänen
  • Karlsen
  • Lafton (C)
  • Sletmoe-Kjærnet
  • Kopperstad
  • Solheim
  • Sjøthun
  • Brekke
  • Bakkevig
  • Vatne
  • Eriksen
  • Koblar
  • Olsen
  • Myhre
  • Dehli
  • Bånerud
  • Finckenhagen
  • Hansen
  • Skjellum-Kokkim
Slovensko

Slovensko

  • Lenďák (Haronik)
  • Fabuš
  • Radivojevič
  • Beluško
  • Húževka
  • Kupec
  • Ličko
  • Kalman
  • Zubek
  • Straka
  • Pobežal (C)
  • Tomík
  • Nemec
  • Pitka
  • Chrenko
  • Svrček
  • Šatan
  • Chovan
  • Maruna
  • Vrtiel
  • Liščinský