Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostrý štart do šampionátu. Tréneri určili brankára, ktorý začne proti Nemcom, zámorský útok aj s Kelemenom

V bránke Slovenska v úvodnom zápase MS 2024 v Česku, v ktorom zverenci Craiga Ramsayho nastúpia dnes od 16.20 h v Ostrave proti Nemecku, bude stáť Stanislav Škorvánek.

10.05.2024 10:39
škorvánek Foto:
Stanislav Škorvánek v reprezentačnom drese Slovenska.
debata (1)

Dvadsaťosemročný gólman, ktorý v uplynulej sezóne chytal za Duklu Michalovce, ako prvý z trojice brankárov zišiel z ľadu na dnešnom rozkorčuľovaní.

Tréneri jeho štart oficiálne nepotvrdili, čo je bežná prax, ale ak sa nestane nič neočakávané, proti Nemcom nastúpi od začiatku práve on.

Vypočujte si podcast k téme s reportérom denníka Pravda Michalom Bakajom, priamo zo šampionátu:

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

„Všetci hráči sú pripravení nastúpiť. Z mužstva je cítiť energiu a dobrú náladu. Verím, že tieto veci ukážeme aj večer proti Nemcom a že budeme úspešní,“ vravel po rozkorčuľovaní jeden z Ramsayho asistentov Peter Frühauf.

Juraj Slafkovský, Brady Tkachuk Čítajte viac Reprezentácia? Mali sme šťastie, že vtedy boli slabé foťáky. Ak dáme o gól viac ako súper, budeme majstri sveta

Slováci odohrali proti Nemcom v tejto sezóne šesť prípravných zápasov, ale odvtedy sa zloženie oboch mužstiev výrazne obmenilo.

"Nemci sú rýchli, hrajú fyzicky. Áno, hrali sme proti nim viacero prípravných zápasov, ale odvtedy pomenili zostavu, prišli im noví hráči.

Predovšetkým v presilovke majú nové zloženie, ale odsledovali sme si to, zostrihali a odprezentovali aj hráčom," dodal Frühauf.

Miloš Kelemen. Foto: TASR, Martin Baumann
09. Miloš Kelemen Miloš Kelemen.

Slováci nastúpia aj s útočníkom Milošom Kelemenom, ktorý sa pripojil k tímu vo štvrtok. Robustný forvard nastúpi v tretej formácii s Pavlom Regendom a Martinom Pospíšilom.

„Chalanov poznám od mládežníckych kategórií. Sme podobné typy hráčov, takže som presvedčený, že nám to bude fungovať,“ povedal Kelemen.

Slovákom sa proti Nemecku na svetových šampionátoch v poslednej dobe nedarí, naposledy ho zdolali na MS 2013. Odvtedy s ním na pôde MS štyrikrát prehrali.

Pozrite si predpokladanú zostavu SR:

Škorvánek (Hlavaj) – Nemec, Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Grman, Koch, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Regenda, Pospíšil, Kelemen – Kudrna, Sukeľ, Daňo

Zápas Slovensko – Nemecko budeme sledovať naživo .

Martin Štrbák Čítajte viac Mať len na chrbte visačku, že hrám v NHL, nestačí. Líder Slafkovský? Bude sa to ešte učiť
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Slovensko #MS 2024 v hokeji #Ostrava 2024