Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kňažko prezradil, čo kričal Švajčiarovi do tváre. Ak zvyšok vyhráme, ideme ďalej, vraví. Jeho postupová kalkulačka však nesedí

Čo kričal na súpera?

Potom sme sa museli opýtať aj na incident spred konca druhej tretiny. Po góle Pavla Regendu začal mladý obranca nepochopiteľne kričať do tváre švajčiarskeho hráča, ktorý práve kľačal.

Vzápätí šiel na trestnú lavicu za nešportové správanie a rozšíril zoznam zbytočných faulov na tomto turnaji.

"Keď sme dali gól, v tej chvíli som začal kričať tvárou v tvár a to je vlastne faul. Bol tam český rozhodca a ten mi vysvetľoval, že som to trošku prehnal. Kvôli mne sme hrali oslabenie.

Musím uznať, že z mojej strany to bolo dosť stupídne," vravel so sklonenou hlavou 20-ročný rodák z Trenčína.

Andres Ambühl Čítajte viac Farmárov syn by o Slovákoch mohol napísať knihu. Bude to bitka, dvíha prst ikona švajčiarskeho hokeja

Aj keď sa Kňažko sprvoti okúňal povedať, čo v tej chvíli prebehlo medzi ním a švajčiarskym súperom, potom predsa len niečo naznačil.

„S Palom Regendom sme z plného hrdla kričali, že gól a potom tam padli aj nejaké nadávky. Keď sa to upokojilo, asi som povedal niečo nevhodné, čo z mojich úst rozhodne nemalo vyjsť,“ doplnil.

Na ľade sa neraz iskrilo. Do potýčiek sa pravidelne dostával Patrik Koch, nevyhýbal sa im ani Šimon Nemec a niečo mal za sebou aj Kňažko.

Napriek tomu tvrdil, že švajčiarsky prístup bol prijateľnejší ako kanadský. Hovoril o neustálom podpichovaní, v ktorom sú javorové listy majstri nad majstrov.

Slovensko, Kanada Čítajte viac Kanaďania mali proti Slovákom na mantineli mená, čísla i fotografie rozhodcov. Bavili sa s nimi ako s kamošmi

„Teraz toho bolo menej, Kanaďania sú v tomto nedostihnuteľní. Vedia, ako to robiť. Švajčiari boli skôr dotieraví, chceli sa ukázať. Že prišli z NHL a bla, bla, bla…“

Kňažko pôsobil pomerne unavene. Keď si plnil mediálne povinnosti, v Rige bolo tesne pred jedenástou večer. Preňho to znamenalo napríklad aj to, že už o 20 hodín bude stáť na ľade v zápase proti Kazachstanu. Hrá sa v piatok od 19.20 slovenské­ho času.

"Z kondičného hľadiska to stálo veľa síl. Bolo ich ťažké odstaviť od puku a keď s ním nehráte, je to náročné.

Sily vám ubúdajú rýchlejšie. Ale nemôžeme sa na to vyhovárať, jednoducho boli od nás lepší," pokračoval s tým, že ani nevie, koľko je hodín. S krátky časom na regeneráciu sa vraj bude musieť vysporiadať.

Nemec šimon hokej Čítajte viac Frustrovaný Nemec: Tak nás točili, že sme nevedeli ani vystriedať. S trinástimi strelami vyhráme jeden z 50 zápasov

Prepočty nesedia. Nič nie je isté

Kazachstan mal vo štvrtok deň voľna, v tabuľke B-skupiny má dva body a potrebuje ďalšie, aby mal istotu zotrvania medzi elitou. Spoliehať sa na posledný – pondelkový – duel proti Slovinsku určite nechce.

Slováci majú body štyri a pred sebou duely s Kazachmi, Slovincami a na záver s Nórmi, čo predstavuje ďalších deväť prípadných bodov, čo je solídna pozícia pre postup do štvrťfinále.

„Sme na tom dobre, hoci naša tabuľka je vcelku zamotaná. Čakajú nás traja ľahší súperi – nechcem ich podceňovať – ak s zakaždým uspejeme, postúpime do štvrťfinále. Dajme v každom stretnutí aspoň o gól viac a nemusíme sa pozerať na druhých,“ doplnil.

hlavaj ms hokej Čítajte viac Recept ako zažiariť na MS? Pošlite brankára chytať do extraligy. Odpisovaní Slováci sa pýtajú do sveta

Tu však treba pripomenúť, že Kňažko nemá úplnú pravdu. Postupová kalkulačka je zložitá a postup nezaručuje ani so ziskom trinástich bodov.

To v prípade, že by Lotyši zvládli všetky tri duely, ktoré ich v Rige ešte čakajú. Vrátane toho posledného – v utorok na záver skupinovej fázy vyzvú práve Švajčiarsko.

Ak ho zdolajú, môžu sa do štvrťfinále prebojovať práve na úkor Slovenska. Domáci tím to má teraz vo svojich rukách.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #Samuel Kňažko