Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dánov posilnil Larssen z Dallasu, Rusi čakajú na Daciuka

Obranca Philip Larsen sa stal ďalším hokejistom zo zámorskej NHL na dánskej súpiske pre majstrovstvá sveta 2013.

05.05.2013 16:29
Pavel Dacjuk Foto:
Pavel Daciuk.
debata

Vedenie výpravy dopísalo hráča Dallasu do kádra v nedeľu pred zápasom s Nórskom v Štokholme.

Larsen sa zaradil v tejto sezóne medzi elitných obrancov Stars, v 32 stretnutiach strelil dva góly a pridal tri asistencie. Obdobie výluky v NHL strávil vo fínskom tíme Lukko Rauma. Na dánskej súpiske je momentálne dvadsať korčuliarov a dvaja brankári. Dáni stále môžu doplniť do oficiálneho šampionátového tímu dvoch hráčov do poľa a jedného gólmana. Tréner Per Bäckman má k dispozícii okrem Larsena z NHL aj Olivera Lauridsena z Philadelphie a Mikkela Boedkera z Phoenixu.

V Helsinkách dopísali v nedeľu predpoludním na súpisku hráča iba Nemci. Už na duel s Ruskom bol pripravený útočník Daniel Pietta z Krefeldu. Tréner Pat Cortina si necháva v oficiálnom kádri voľné ešte miesta pre jedného korčuliara a jedného brankára. S mužstvom sú vo fínskej metropole aj obranca Peter Lindlbauer a brankár Danny aus den Birken.

Tréner ruskej hokejovej reprezentácie Zinetula Biľaletdinov si necháva na súpiske pre majstrovstvá sveta v Helsinkách a Štokholme otvorené miesto pre útočníka Detroitu Pavla Daciuka. Red Wings prehrávajú po troch zápasoch v sérii 1. kola bojov o Stanleyho pohár s Anaheimom 1:2. Ak nepostúpia do konferenčného semifinále, Daciuk bude okamžite pripravený na cestu do Európy.

debata chyba