Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Najdrahšie lístky sa vypredali, najlacnejšie zostali. Niekde sme urobili chybu, s Košicami sa porovnávať nemôžeme

Striedačka Spišskej Novej Vsi. Foto: František Iván
SR Hokej TEL 9. Spišská Košice KEX Striedačka Spišskej Novej Vsi.

Vravíte, že ste ako tím neprepli na play off mód. Čo vám k tomu chýba?

Aby sme všetci na ľade robili každú činnosť na sto percent. Vyvarovať sa hlúpych vylúčení a faulov, či zbytočných strát pukov. Pozrime sa na českú ligu a Třinec, ktorý nedostal za dva zápasy ani gól a dokopy urobil možno dva fauly.

Je to o nastavení. O tom, aby som spravil maximum pre víťazstvo. Chýbajú nám detaily, ktoré rozhodujú ťažké zápasy.

VIDEO: Záznam z druhého štvrťfinále Spišská Nová Ves – Banská Bystrica

V Česku sú rozhodcovia na vyššej úrovni. Hru nechávajú viac plynúť. Hráči môžu pritvrdiť, čo diváci v play off očakávajú. Nie je to aj o štýle rozhodovania?

Nechcel by som to hádzať na rozhodcov. Je to do veľkej miery o taktickej vyspelosti hráčov. Musíme si priznať, že v Česku a najmä v Třinci je podstatne vyššia ako u nás.

Čo sa týka kontaktného hokeja, myslím si, že za posledné roky sa to zmenilo. Každé väčšie narazenie je posúdené ako faul. Musíme si na to dávať pozor, pretože presilové hry rozhodujú zápasy.

V piatok a v sobotu vás čakajú zápasy na ľade Banskej Bystrice. Ten je podstatne užší ako u vás. Môže to byť dôležitý faktor?

Určite. My máme skôr technické a rýchle mužstvo menšieho vzrastu. Lepšie sa nám hrá na veľkom ihrisku. Nemôžeme sa na to vyhovárať. Sme na to pripravení. Prídu zmeny systému. Určite nebudeme hrať tak nátlakovo ako doma. Ak budeme plniť to, čo máme, môžeme tam uspieť.

Nela Lopušanová. Čítajte viac Má to ťažké. Po sezóne vymení Lopušanová hokej za iný šport. Ísť za sestrou do USA? Z finančnej stránky to nie je možné

Spomenuli ste, že už sa nehrá klasický kontaktný hokej ako v minulosti. Banská Bystrica bola práve ním známa. Už to neplatí?

Je pravda, že hrali fyzický a agresívny hokej s intenzívnym napádaním. Po minulej sezóne kompletne prekopali káder. Už nemajú typy hráčov ako zvykli brať v minulosti. Ich štýl sa kompletne zmenil. Hrajú technický hokej.

Jedna otázka mimo hokeja. Cez víkend sa konajú prezidentské voľby. Nájdete si na ne čas v nabitom programe?

Ľudia v našej krajine by mali byť v tomto smere aktívni a snažiť sa ovplyvniť smerovanie Slovenska. Čím viac ľudí príde voliť, tým lepšie. Ja voliť pôjdem. Verím, že voľby dopadnú tak, aby sme sa priklonili k vyspelému svetu.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Spišská Nová Ves #Branislav Rapáč