Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: DNA mi nikto nezmení, som slovanista a ním aj zostanem. Situácia v klube bola zamotaná, príde čas, keď poviem viac

Richard Kapuš ako asistent Jána Pardavého. Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Bratislava šport hokej 3. TL Slovan Zvolen BAX Richard Kapuš ako asistent Jána Pardavého.

Vravte.

Moje slová nie sú o Petrovi Oremusovi. Máme dobrý, korektný vzťah, považujem ho za jedného z najkvalitnejších trénerov na Slovensku. Situácia v Slovane bola zamotaná a príde čas, keď budem môcť povedať viac.

Rozbehnutý Slovan narazí v 1. kole na rivala z Košíc, ktorému záver základnej časti vôbec nevyšiel. Môže odlišná forma zohrať dôležitú úlohu?

Kto niekedy zažil vyraďovačku, potvrdí, že play off je nová súťaž. Ale môžu sa do nej preniesť aj veci zo záveru základnej časti. Slovan je v eufórii, vybojoval si prvú šestku, môže mu to pomôcť.

Na druhej strane, Košice nemali úplne najlepší záver dlhodobej časti, ale sú skúseným mužstvom, ktoré vie, ako sa pripraviť na kľúčovú časť sezóny. Očakávam dramatickú sériu a výborný hokej, ktorý sa bude hrať v krásnych arénach. Budú to vyrovnané zápasy, v ktorých rozhodnú maličkosti.

SR Košice šport hokej TEL 45. kolo Michalovce KEX Čítajte viac V Rusku som zažil extrémy, najviac ma ohúril hotel v Kazani. Zahrať si s Pálffym? Vysoká škola hokeja

Rivalita medzi Slovanom a Košicami sa ťahá roky. Je iná, ako bola počas vašich hráčskych čias?

Zmenila sa, ale nikam nezmizla. Je iné, keď na Slovan prídu Košice a keď dorazí iné mužstvo. Súboje medzi týmito dvoma klubmi sú vždy špeciálne a pre slovenský hokej je to len dobre. Zápasy s Košicami som mal veľmi rád predovšetkým pre skvelú atmosféru v oboch mestách.

Prvý zápas medzi seniormi som odohral ako 17-ročný tínedžer vo federálnej lige na ľade Košíc ešte vo vtedajšej starej hale Ladislava Trojáka. V súbojoch tradičných rivalov sa miešali emócie a aj keď padali vulgarizmy i na moju osobu, vždy sa mi lepšie hralo vo vybičovanej atmosfére.

Dá sa očakávať o niečo pokojnejšia séria, keďže teraz v oboch kluboch pôsobí viacero zahraničných hráčov, ktorí historickú rivalitu až tak nepoznajú?

Diváci dostanú do varu aj legionárov. Terajší hráči zrejme nebudú vnímať rivalitu tak, ako sme ju pociťovali my. Ale kulisa ich určite strhne.

Hokejisti Slovana Bratislava oslávili 17.... Foto: TASR, Štefan Puškáš
SR hokej ST Extraliga Slovan titul oslava Hokejisti Slovana Bratislava oslávili 17. apríla 2005 na Primaciálnom námestí v Bratislave spoločne s fanúšikmi zisk majstrovského titulu slovenskej extralige. Na snímke kapitán Slovana Richard Kapuš s víťaznou trofejou.

Ste slovanistický srdciar. Prijali by ste, aj vzhľadom na okolnosti decembrového odchodu z Bratislavy, ponuku trénovať Košice?

Prácu oddeľujem od fanúšikovstva. S akým klubom hráč alebo tréner podpíše zmluvu, pre ten by mal odvádzať maximálnu prácu.

Tak som to vždy mal a mám to tak aj v Zlíne. Svoje vedomosti a skúsenosti sa snažím v maximálnej miere odovzdať klubu, ktorého som zamestnancom. S takýmto nastavením pôjdem aj do príležitostí, ktoré ma postretnú v budúcnosti.

Váš tip na víťaza série Košice – Slovan?

Nebudem tipovať. Ak mi popri práci v Zlíne zostane čas, rád si zápasy pozriem. Teším sa na dobrý hokej a komu budem fandiť, už každý vie…

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #Richard Kapuš