Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Vo Zvolene sme písali históriu. Teraz som však nastavený na Slovan. Play-off je nová súťaž? S tým nesúhlasím, vraví záchranca belasých

Hokejisti bojujú o puk pred bránou Slovana. Foto: Ján Krošlák
SR Hokej Extraliga Muži 42. kolo BBX Hokejisti bojujú o puk pred bránou Slovana.

Po reprezentačnej prestávke bude na programe do konca základnej časti ešte osem kôl. Aký je váš primárny cieľ z pohľadu umiestnenia?

Čakajú nás posledné zápasy, ktoré rozhodnú o tom, ako bude vyzerať prvá šestka a ktoré štyri tímy zabojujú v predkole play-off. Našim cieľom je pobiť sa o top šestku. Uvidíme, ako dopadnú ostatné zápasy.

SR Hokej Extraliga Muži 33. kolo Dohrávka KEX Čítajte viac Chybu hľadajte inde! Fanklub vyslal vedeniu Michaloviec odkaz, s novým trénerom si Dukla vyšliapla na majstra

Pre mňa je v prvom rade dôležité, aby sa výkony tímu skonsolidovali a hráči, ktorí boli mimo zostavy sa do toho opäť dostali. Potrebujeme byť v plnej sile.

Hráči aj tréneri zvyknú hovoriť, že play-off je nová súťaž a to, čo sa dialo v základnej časti je zabudnuté. Súhlasíte s tým?

Absolútne nie. Viem, že sa to zvykne hovoriť, ale ja sa s tým nestotožňujem. Každý chce byť predsa po základnej časti čo najvyššie, aby mal výhodu domáceho prostredia.

Mužstvá, ktoré sú silné v základnej časti, musia ukázať kvalitu aj vo vyraďovacej fáze. My sa budeme v každom prípade snažiť čo najviac znepríjemniť život mužstvám, ktoré sú v popredí.

Poslednou posilou, ktorú ste do Slovana priviedli, bol švédsky obranca Julius Bergman. Ako sa vám zatiaľ javí?

Bolo veľmi dôležité, že sa ho vedeniu podarilo podpísať. Najmä preto, že sa do konca sezóny zranil Jonas Anhelöv. Navyše nám 15. februára odchádza Marek Korenčík, ktorého sme mali na hosťovaní z Michaloviec.

SR Trenčín šport hokej TEL Spišská Nová Ves 36. kolo TNX Čítajte viac Vyrastal na Ukrajine, žiari na Slovensku. Život je tu omnoho bezpečnejší, vraví mladý talent. Očarí aj Ramsayho?

Marek tu odrobil kus roboty, museli sme teda zareagovať a výsledkom bol príchod kvalitného legionára. Po dvoch zápasoch na Bergmanovi vidno, že má hokejové myslenie a skvele zvláda prácu s pukom, je veľmi tvorivý. Verím, že práve tieto atribúty nám pomôžu k tomu, aby sme boli úspešní.

Prestupové obdobie sa v extralige končí 15. februára. Na aké pozície ešte chystáte priviesť posily?

Na každú by sa zišlo posilnenie. Vo štvrtok sa stretnem s manažmentom klubu a dáme hlavy dokopy. Prvoradé je, aby sa chlapci ako Brett Findlay dali zdravotne dokopy a útok bol ešte silnejší ako je momentálne.

Aký program máte počas reprezentačnej prestávky?

Dali sme si trochu oddych. Ja som voľno strávil doma s rodinou v Skalici. Trénovať začíname vo štvrtok.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Peter Oremus