Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo Zvolene sme písali históriu. Teraz som však nastavený na Slovan. Play-off je nová súťaž? S tým nesúhlasím, vraví záchranca belasých

Jeden z najúspešnejších hokejových klubov na Slovensku prežíva zatiaľ rozpačitú sezónu. Až tretí hlavný tréner dokázal naštartovať bratislavský Slovan, ktorý sa v decembri potácal na 11. mieste tabuľky. Aktuálne strácajú "belasí" sedem bodov na prvú šestku, ktorá zaručuje priamy postup do štvrťfinále.

07.02.2024 09:49
Peter Oremus Foto: ,
Peter Oremus na lavičke Slovana.
debata

Kouč Peter Oremus (53) má bohaté skúsenosti. Po jednom majstrovskom titule získal s Košicami a Zvolenom.

V ňom pôsobil rodák zo Šurian tri a pol sezóny a vybojoval preň aj striebro a bronz. Práve vo Zvolene odohral Slovan posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou.

„Pre mňa aj kolegu Andreja Kmeča to bol výnimočný návrat do známeho prostredia. Tri medaily za tri roky sa nedajú len tak zabudnúť. Prehra 1:3 nás mrzela, ale pozitíva rozhodne prevažovali,“ vraví Oremus.

hokej bitka Čítajte viac Ohavný čin mladého obrancu, brankára škrtil až do bezvedomia. V hokeji niečo také nemá miesto, dajte mu doživotný dištanc!

Neťahalo vás to vo Zvolene skôr do šatne domáceho tímu?

Priznám sa, že to už nie. Pracovná etapa, ktorú som vo Zvolene zažil, je už definitívne za mnou. Pevne verím, že sme sa s Andrejom zapísali do histórie klubu a budú si nás tam dlhé roky pamätať. Teraz sme však v Bratislave a mysľou sme nastavení stopercentne na Slovan.

Rozhovor s obrancom Spišskej Novej Vsi Jurajom Valachom
Video

Ako vás privítali zvolenskí fanúšikovia?

Bolo od nich krásne, že si pripravili veľký transparent. Veľmi ma potešilo, keď skandovali moje meno. Človeka takéto momenty zahrejú pri srdci. Naozaj si to nesmierne vážim.

Vždy, keď sa budem do Zvolena vracať, už ako tréner súperiaceho tímu, si na fanúšikov a ľudí v klube spomeniem a dúfam, že aj oni na mňa.

Slovan ste ako hlavný tréner prevzali v druhej polovici decembra, keď bol až na 11. mieste. Podarilo sa vám za pomerne krátky čas nastoliť zmeny, ktoré ste mali v pláne?

Nechcem sa vracať k tomu, čo bolo pred tým, ako sme s kolegom prevzali mužstvo. Prišli sme tesne pred Vianocami a v tom čase nám na chrbát dýchalo Humenné. Boli sme vo fáze, že sme sa nutne potrebovali odraziť zo spodných priečok.

buček ramsay Čítajte viac V Česku zažil ťažké obdobie, oporou mu bol Hudáček. Najlepší Slovák v extralige po návrate domov žiari a sníva o MS

Chlapci veľmi rýchlo pochopili, čo od nich požadujeme. Výsledkom bola séria šiestich výhier. Napriek tomu, že sme vyhrali 10 zápasov zo 17, sme stále v druhej polovici tabuľky. Teší nás posun, ktorý sme s tímom urobili a najmä to, že sme sa vzdialili od posledného miesta.

V minulosti ste pôsobili aj v Košiciach, Trenčíne, Skalici či v Nitre. Sú podmienky v Slovane najkvalitnejšie, aké ste na Slovensku zažili?

Určite. Slovan je klub na špičkovej úrovni. Pracuje sa mi vynikajúco a aj s kolegom sme našli skvelé prostredie a výborný kolektív. Či už sa jedná o manažment, ľudí v realizačnom tíme či samotných hráčov. Všetko zatiaľ funguje tak, ako má.

Tlak na výsledky a vysoké očakávania ste zažili v Košiciach i Zvolene. Dá sa to porovnať s tým, čo zažívate v Slovane?

Mám už množstvo skúseností. Pohybujem sa dlhé roky v popredných kluboch. Vždy som sa snažil a robil maximum pre to, aby sa každá sezóna skončila úspechom.

Kroták Čítajte viac Slovan? Má to náročné, ale je to jeho problém. Slovákov u nás ubúda, utekajú do zahraničia, vraví legenda extraligy

Uvidíme, ako dopadne táto. Po jej skončení musíme poskladať v Slovane výborné mužstvo, ktoré bude bojovať o najvyššie priečky. Tlak si nepripúšťam, ale sám od seba mám vysoké nároky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Peter Oremus