Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Starám sa o to, aby sme neupadli do depresie, vraví kapitán extraligistu. Rok som nehral. Koniec kariéry? Počúval som odstrašujúce prípady

Popradskí hokejisti. Foto: TASR, Henrich Mišovič
06. HK Poprad Popradskí hokejisti.

Tomáš Záborský, ktorý sa v poslednom zápase na Slovane zranil, patrí medzi skúsených ofenzívnych lídrov. Je vzorom pre mladých hráčov?

Má za sebou úspešné sezóny v zahraničí a jeho kariéra je určite príkladom pre mladých. Vnímam ho ako profesionála, ktorý sa snaží robiť si svoju prácu najlepšie, ako vie. Keď sa venuje tomu, čomu má, je to vidieť aj na ľade.

V kabíne máme viacerých lídrov a nezáleží na tom, či hrali v zahraničí alebo doma na Slovensku. Mladí sa majú určite od koho učiť.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Čítajte viac Réway má neskutočnú kvalitu. Musíte si na neho dávať extra pozor, vraví najlepší brankár ligy. Pred piatimi rokmi u neho nastala zmena

Niektorí si dajú povedať, iní si pohundrú. Vieme, aká je teraz doba. Keď som vyrastal, nikto si nedovolil odvrávať starším hráčom. Teraz je väčšia demokracia a platí to aj v hokeji.

Najvýraznejšia letná posila Max Gerlach sa zatiaľ strelecky trápi. Na najlepšieho strelca vlaňajšej sezóny je upriamená väčšia pozornosť. Ako sa vyrovnáva s tlakom?

Treba to povedať na rovinu. Vlani hral v Prešove, ktorý bojoval o záchranu. Prakticky celá ofenzíva bola postavená na ňom. V Poprade sú vždy vyššie ambície a je tu väčšia kvalita. Nemá taký vysoký čas na ľade, keďže je rozdelený medzi ďalších lídrov.

Max však má kvalitu a góly strieľať vie. Keď ho sledujete na tréningu, veci robí s ľahkosťou. V zápase možno spraví niečo navyše. Musí hrať viac uvoľnene a ono to príde. Na štatistiky jednotlivca sa však nepozeráme, podstatné sú výsledky.

Andrej Sekera, Ladislav Nagy, Michal Čajkovský Čítajte viac Hrdý Košičan Nagy: Slovanu sa bude dariť, trénera nemal vyhadzovať. Slovenské talenty? V extralige ich zabíjame, preto utekajú

Keď ho porovnám so Záborským, tak Tomáš je väčší bojovník a Max si skôr hľadá čo najlepšiu pozíciu na skórovanie. Je to elegantný zakončovateľ.

Ani Patrik Svitana, od ktorého ste prevzali kapitánsku funkciu, nemá ideálny štart do sezóny. Nakoľko je pre úspech tímu dôležité, aby sa hráč ako on naštartoval?

Je náš tvorca hry, od ktorého sa body očakávajú. Dokáže ich pravidelne zbierať, čo potvrdil aj minulé sezóny. Prístup má dobrý. Určite by mu pomohol zápas, v ktorom by nazbieral viac bodov. Patrí k popradským odchovancom a tiež mu záleží na tom, aby mužstvo bojovalo o horné priečky.

Keď to bude klapať, pôjde to aj jemu a ďalším strelcom, na ktorých sa spoliehame. Neprajem si nič iné, len aby sme išli na bomby a robili ľuďom radosť. Chceme už zmeniť negatívnu náladu, ktorá v meste panuje.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Daniel Brejčák