Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas na Slovane mal nechutnú dohru. Jedna z top hviezd súťaže má otras mozgu a na nič si nespomína

Hokejisti Slovana Bratislava dosiahli v štvrtom domácom zápase prvé víťazstvo. V piatok triumfovali v 9. kole Tipos extraligy nad Popradom 7:2.

14.10.2023 08:16
Tomáš Záborský Foto:
Tomáš Záborský z Popradu.
debata (8)

Trénera „belasých“ Vladimíra Ružičku tešia tri body a verí, že hráčom narastie sebavedomie. Kouč hostí Aleš Totter uviedol, že budúci týždeň nastanú zmeny v tíme.

"Myslím si, že prvá tretina bola z našej strany dobrá. Mali sme dobrý pohyb a dosť šancí. Vedel som, že Poprad s tým bude chcieť niečo urobiť, čo sa aj stalo. Určite rozhodlo, že sme ubránili oslabenie 3 na 5. Potom sme dali ďalšie góly a dostali sme sa už do pohody.

V tretej tretine sme už Poprad do ničoho nepustili. V druhej sme však mali aj šťastie, keďže súper trafil niekoľkokrát žŕdku. Som rád za tri body a dúfam, že hráčom narastie sebavedomie. Druhýkrát sme viedli 3:0 a súper znížil na rozdiel jedného gólu.

Teší ma, že sme oba zápasy zvládli, ale musíme sa z toho poučiť," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii domáci kormidelník. Slovanisti prvýkrát dokázali vyhrať dve stretnutia za sebou, keď predtým uspeli na ľade Banskej Bystrice (5:2) a posunuli sa na 8. miesto.

slovan Čítajte viac Slovan si zastrieľal, Poprad odrovnal za deväť minút. Bitku o východ vyhrala Spišská

Kanadský útočník Brendan Ranford sa blysol aj v druhom stretnutí za „belasých“ hetrikom a pridal asistenciu. Celkovo má na svojom konte 9 bodov (6+3). "Ide to veľmi dobre, puky končia v sieti a dobre si rozumiem so spoluhráčmi. Celý tím hrá dobre a každý pracuje tvrdo.

V druhej časti sme nezačali dobre, Poprad zmenil hru a skóroval. Potom sme však dokázali streliť ďalšie góly a vrátili sa k výkonu z prvej tretiny. Fanúšikovia boli výborní a stáli za nami," konštatoval krídelník druhej formácie.

Darí sa aj Miroslavovi Preisingerovi, ktorý prišiel z B-tímu. V stretnutí si pripísal dve asistencie: "Tretí rok som prišiel z B-tímu a začalo sa vyhrávať. Je to dobrý pocit pre mňa. Mužstvu asi pomôže, ak sa zmenia nejakí hráči a prinesie to nový impulz.

Klobúk dole pred Brendanom, je radosť s ním hrať a puky ho priťahujú. Vždy je na tom správnom mieste. Sme radi, že sme prvýkrát uspeli doma, bola aj celkom dobrá návšteva a ideme ďalej."

Popradčanom sa na ľade Slovana nedarí, keď prehrali piaty zápas v rade. Naposledy sa tešili 21. februára 2021.

Ranford Slovan Čítajte viac Zničil Bystricu, chystá sa na Poprad. Piatok trinásteho? Rituály mám, ale na povery neverím, vraví navrátilec do dresu Slovana

"Zle sme vstúpili do zápasu, nešli nám nohy a robili sme veľa chýb. Zaslúžene sme prehrávali a mohlo to byť aj horšie. Cez prestávku sme sa zmobilizovali a dostali sa do zápasu. Nevyšla nám presilovka o dvoch hráčov, bohužiaľ, kľúčové situácie naši lídri nezvládajú.

Potom sme dostali na 2:4 a to bol zlomový moment. Aj keď hráči bojovali, chýba im sebavedomie. S majiteľmi sme dohodnutí, že v utorok si zhodnotíme prvých 10 zápasov a urobíme nejaké výmeny. Zatiaľ sme boli trpezliví, lebo máme nejakú víziu, ako pracovať, nerobíme to len na rok.

Už včera sme mali míting, verím, že sa v pondelok a utorok urobia nejaké zmeny a nájdeme víťazné typy. Tretí rok sa mužstvu nedarí a je to výstraha, pretože Poprad má určitú značku. Verím, že sa náš výkon v ďalších zápasoch zlepší," uviedol Totter. „Kamzíci“ zostali na 10. priečke.

Útočník Patrik Svitana súhlasil s trénerom, že presilová hra o dvoch hráčoch zlomila zápas: "Mali sme katastrofálny úvod, dali sme Slovanu veľa presiloviek. Oni sa nakopli a trikrát skórovali.

SR hokej TEL 1. kolo Košice Humenné KEX Čítajte viac V kádri máme päť Rusov. Dostať ďalších na Slovensko bude ťažšie. Nová kocka? Čoskoro bude realitou, vraví šéf Humenčanov

V druhej tretine sme sa do zápasu vrátili, mohli sme aj odskočiť, keby sme využili presilovku 5 na 3. Bohužiaľ, sme ju nezvládli. Mrzí početná výhoda o dvoch hráčov, v ktorej sme mohli dať dva góly. Špeciálne situácie dnes rozhodli."

Podľa Maxa Gerlacha sa nedarilo tímu dostať puky do bránky: „Mali sme plno možností vyrovnať. Aj ja som trafil žŕdku v druhej tretine. Mohol som vtedy skórovať na 3:3.“

Necelých šesť minút pred koncom zápasu sa strhla bitka medzi viacerými hráčmi. Alex Výhonský a Ben Betker zhodili rukavice a potom sa pridali ďalší. Prišlo k stretu medzi Tomášom Záborským a Samuelom Petrášom.

Domáci útočník zhodil súpera na ľad, ktorý sa zranil a museli ho odniesť na nosidlách. Podľa informácií od popradského tímu mal Záborský absolvovať CT vyšetrenie.

"Za prvé, rozhodcovia majú na ľade chrániť hráčov. Tomáš je jedným z kľúčových hráčov a prináša do organizácii srdce. Na nič si nespomína, má otras mozgu. Má nejaký problém s chrbtom, ale nechcem hovoriť za doktorov. Uvidíme, ako dopadnú vyšetrenia.

Niekedy to je tak, že všetko je proti vám a teraz sme v takej fáze. Najdôležitejšie je, aby sa dal dokopy a mohol čo najskôr hrať," konštatoval tréner „kamzíkov“ a pridal sa k nemu aj Gerlach: „Ešte som nikdy nevidel, aby hráč takto skončil na ľade. Veríme, že bude na tom dobre.“

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Záborský #HC Slovan Bratislava #HK Popred