Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kádri máme päť Rusov. Dostať ďalších na Slovensko bude ťažšie. Nová kocka? Čoskoro bude realitou, vraví šéf Humenčanov

Klub s najnižším rozpočtom v extralige sa musel v lete poriadne obracať. Rekonštrukcia štadióna a stavba kádra dali vedeniu hokejistov Humenného zabrať. Svoje o tom vie najmä generálny manažér klubu Peter Tirpák, ktorý dotiahol do mužstva viaceré zaujímavé mená. Dostať na východ republiky zahraničných hráčov bolo jednoduchšie ako Slovákov. Nie však všetkých.

12.10.2023 05:40
SR hokej TEL 1. kolo Košice Humenné KEX Foto: ,
Gólová radosť hráčov Humenného.
debata (2)

Ruský tréner Andrej Parfenov pomohol s príchodom krajanov, ktorých je v klube až päť – brankár Stanislav Galimov, obrancovia Kirill Diakov, Ivan Glazkov a útočníci Vadim Pereskokov s Denisom Paršinom.

Viacerí z nich sa pre problémy s vízami pridali k tímu až v priebehu sezóny.

V rozhovore pred sezónou v čase skladania kádra ste uviedli, že jednou z najväčších výziev pre vás je presvedčiť slovenských hráčov, aby prišli na východ. Podarilo sa vám priviesť posily, o ktoré ste mali záujem?

Urobili sme maximum pre to, aby sme vyskladali, v rámci našich možností, čo najlepší káder. Ostatné kluby extraligy mali oproti nám veľkú výhodu, pretože už v decembri mali podpísaných okolo sedemdesiat percent mužstva na novú sezónu.

Video

My sme v tom čase ešte ani zďaleka netušili, či postúpime do extraligy. Museli sme tvrdo pracovať a urobili sme, čo bolo v našich silách. Z môjho pohľadu to nie je také zlé, ako sa to zatiaľ odráža na našom postavení v tabuľke.

Lídrami produktivity sú u vás ruskí legionári. Niektorí sa pripojili až po začiatku sezóny. Prečo?

Išlo o administratívne záležitosti. Čakalo sa na vybavenie papierov. Teraz už to bude len náročnejšie dostať sa z Ruska na Slovensko. Sme radi, že sme stihli priviesť tých, ktorí sú tu. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť.

Tomáš Tatar Čítajte viac Slafkovský? Preboha, len ho nechajte hrať, vraví fínsky expert. Nepáči sa mi, čo urobil Montreal s Mešárom

Všetkých si do klubu stiahol tréner Parfenov?

Boli takí, za ktorými bol sám tréner. Viacerých sme si vytypovali my vo vedení. Videli sme ich hrať v ďalších slovenských tímoch. Glazkov vlani začal sezónu u nás a potom prešiel do Michaloviec. Už sme ho teda poznali a videli sme, ako pracuje v tréningovom procese.

Vedeli sme, čo od neho môžeme čakať. Príchod Paršina má na svedomí tréner. Celkovo to však bola spoločná práca. Nemá na tom zásluhu jeden človek. Tak to je však pri všetkých hráčoch, či už domácich alebo zahraničných. Vždy je to výsledok spoločnej diskusie a plánovania.

Ako na príchod Rusov zareagovali fanúšikovia?

S negatívnou reakciou som sa nestretol. Na sociálnych sieťach ich ľudia u nás privítali a taktiež aj my sme s ich príchodom a výkonmi zatiaľ spokojní.

Andrej Sekera, Ladislav Nagy, Michal Čajkovský Čítajte viac Hrdý Košičan Nagy: Slovanu sa bude dariť, trénera nemal vyhadzovať. Slovenské talenty? V extralige ich zabíjame, preto utekajú

Limit z hľadiska počtu legionárov ste vyčerpali. Plánujete ešte zmeny v kádri?

Ak by sa naskytla zaujímavá možnosť, zvážime to. Všetko je otvorené. Každý deň vyhodnocujeme situáciu na trhu hráčov.

Čo bude pre váš tím v najbližšom období kľúčové?

Veríme, že sa nám čoskoro vráti do zostavy brankár Galimov, ktorý sa zranil v zápase v Nových Zámkoch a musel byť hospitalizovaný. Zranenie Paršina vyzerá na dlhšie. Potešil nás aspoň návrat Dávida Šoltésa. Verím, že čoskoro budeme môcť nastúpiť v plnej sile a prejaví sa to na našich výsledkoch.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Humenné #Peter Tirpák