Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slovan? Podpísal hráčov, akých sme si v Košiciach nemohli dovoliť, priznáva Ceman. Šancu u majstra dostane aj 15-ročný talent

Kapitán HC Košice Michal Chovan sa raduje s... Foto: TASR - Roman Hanc
SR Hokej TEL play off finále 5. Košice Zvolen KEX Kapitán HC Košice Michal Chovan sa raduje s majstrovskou trofejou. V základnej časti nazbieral rodák zo Zvolena 40 bodov v 39 zápasoch, ku ktorým pridal 3 góly a 4 asistencie v 17 dueloch play off.

Je v tíme pozícia, na ktorej ste chceli mať vyššiu kvalitu?

Mali sme snahu priviesť ešte jedného obrancu, aby sme mali väčšiu šírku aj v obranných radoch po odchode Ladislava Romančíka. Ak sa niekto na trhu objaví, hoci aj koncom sezóny, aby sme sa posilnili pred play off, rozhodne to zvážime.

V zálohe máme mladého Antonína Bartoša, ktorý si v 19 rokoch skvele počínal v zápasoch Ligy majstrov. Ďalší obrovský talent v obrane je 15-ročný Vladimír Dravecký, ktorý bude pendlovať medzi reprezentačným tímom, našou juniorkou a áčkom. Máme radosť z kádra, ktorý sa nám podarilo vyskladať.

HOKEJ-KHL: Bratislava - Moskva Čítajte viac Ľahli sme si na stôl a podozrivý doktor nám cez masku pustil plyn. Akoby ma zdrogovali, spomína bývalý slovanista na ruské praktiky

Ako vnímate konkurenciu v extralige, ktorá sa tiež výrazne posilnila?

Slovan bude veľmi silným súperom. Prišiel síce o pár skúsených Slovákov, ale dokázal ich nahradiť veľmi kvalitnými legionármi. Takými, ktorých sme my ani nemali možnosť podpísať, pretože nám ich agenti neponúkali. Nemohli sme si ich dovoliť.

V mužstve ostali lídri ako Sersen či Takáč. Rozhodne majú belasí káder na to, aby bojovali o titul. Poprad aj Michalovce podpísali kvalitných legionárov a majú širšie kádre ako vlani. Trenčín mohol minúť viac financií a podpísal dobrých hráčov. Celkovo bude konkurencia omnoho vyššia ako vlani.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský nazbiera v NHL vyše 50 bodov, prognózujú experti. Fanúšikovia Montrealu absolútne nesúhlasia

Má Slovan pred vami skutočne taký výrazný náskok z hľadiska rozpočtu?

Financie nie sú úplne moja oblasť, ale keďže sa podieľam na skautovaní hráčov, tak v tom mám prehľad. Nie je tajomstvom, že Slovan je na tom z hľadiska financií veľmi dobre. V každej lige sa nájde jeden klub, ktorý v tomto smere vyčnieva.

V extralige je zopár mužstiev, medzi nimi sme aj my, ktoré patria do hornej päťky. Nie je ale nič výnimočné, ak tím nedokáže naplniť svoj potenciál aj napriek tomu, že má veľký rozpočet. Našou úlohou je, aby sa nám to nestalo.

Viete potvrdiť alebo vyvrátiť fámy o tom, že sa Košice zaujímali o najlepšieho strelca minulej sezóny Maxa Gerlacha, ktorý skončil v Poprade?

Úprimne poviem, že sme sa o neho nezaujímali. Nie preto, že by nebol kvalitný hráč, ale z hľadiska typológie sme už mali zaplnené miesta pre chlapcov, od ktorých očakávame góly. Skôr sme sa obzerali po iných typoch útočníkov, ktorí nám viac sedeli do koncepcie.

BZ0I9431 kongres šatan szľh Čítajte viac Spor je zažehnaný, trieštenie sa nekoná! Kluby a zväz sa dohodli na podmienkach pred novou sezónou

Na Slovensku ste získali tituly s Košicami a Banskou Bystricou. Čím to je, že máte v extralige takýto úspech?

Mal som v oboch prípadoch šťastie, že som prišiel do vysoko kvalitných organizácií. Nie vždy máte k dispozícii tímy s kádrami, ktoré môžu bojovať o titul. Pre mňa osobne je najväčšou motiváciou víťaziť a na základe toho si aj vyberám, kam pôjdem trénovať. Slovensko som si zamiloval a môžem povedať, že tu žijú skvelí ľudia.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Dan Ceman