Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľahli sme si na stôl a podozrivý doktor nám cez masku pustil plyn. Akoby ma zdrogovali, spomína bývalý slovanista na ruské praktiky

Kanadský útočník Zach Boychuk odohral v KHL tri sezóny. Okrem Slovana Bratislava pôsobil v Novosibirsku a Čerepovci. Práve v ruských kluboch sa stretol s veľmi netradičnými praktikami.

04.09.2023 17:49
HOKEJ-KHL: Bratislava - Moskva Foto: ,
Zach Boychuk si zahral aj v drese HC Slovan Bratislava v KHL.
debata (8)

„Cítil som sa akoby ma zdrogovali. Bolo to šialené. Cítili sme sa po tej látke skvele,“ uviedol Kanaďan v podcaste The Cam & Strick, pričom ho citoval portál iDnes.

Boychuk uviedol, že zvláštnu procedúru absolvoval počas pôsobenia v Čerepovci aj s ostatnými spoluhráčmi.

„Zaviedli nás do útrob štadióna, kde nás v jednej miestnosti čakal starý a podozrivo vyzerajúci doktor. Svietila tam len jedna žiarovka, ostatné boli zhasnuté. Všetci sme tam čakali v rade,“ spomína Boychuk.

ovečkin Čítajte viac Rusom dochádza s izoláciou trpezlivosť. Oslovili NHL so zaujímavou ponukou. Čo takto súboj hlavných miest?

Viacerí jeho spoluhráči pri tom počúvali hudbu.

„Keď na vás prišla rada ľahli ste si na stôl a zadržali ste dych. Nasadili sme si masku a nechali sme aby sa nám plyn dostal do hlavy,“ vraví Kanaďan.

Dodnes netuší, aký plyn im vtedy dávali inhalovať. Podľa príznakov sa však dá usúdiť, že išlo o xenón, ktorý je označovaný aj ako „ruský plyn.“

Toto pomenovanie získal po OH v Soči 2014, počas ktorého ho používali viacerí ruskí športovci.

Česko, hokej, ilustračná Čítajte viac Zmoknutá sliepka, skopírované logo či lacné symboly. Česi kritizovali národný dres, zväz chystá pred domácimi MS zmenu

Napokon sa dospelo k záveru, že plyn nepriamo pomáha zlepšiť športový výkon a preto bol zapísaný na zoznam zakázaných látok.

„Určite sa po tom aj lepšie regeneruje. Myslím si, že je to inde vo svete nelegálne. Každopádne sa po ňom cítite veľmi dobre,“ vraví Boychuk, ktorý hrával v NHL za Pittsburgh, Carolinu a Nashville.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
8 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Zach Boychuk