Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na nadávky si v Kanade zvykol. Splní si mladý Slovák svoj sen? V Montreale mi vraveli, aby som sa pripravil na veľkú ligu

Minulý rok si ho v závere prvého kola draftu NHL vybral Montreal Canadiens. Obrovskú radosť mal najmä Juraj Slafkovský, ktorého si kanadský tím zvolil ako jednotku. S Filipom Mešárom (19) sa poznajú od útleho detstva. V zámorí sa však ich cesty rozdelili.

20.07.2023 05:40 , aktualizované: 07:55
Filip Mešár Foto: ,
Filip Mešár.
debata

Slafkovský dostal príležitosť v najlepšej lige sveta, Mešár si na kanadský štýl hokeja zvykal v juniorskej OHL v tíme Kitchener Rangers.

Výkonmi upútal pozornosť a presvedčil trénerov, aby mu v nasledujúcej sezóne dali šancu medzi mužmi v AHL.

V nej bude trpezlivo čakať na príležitosť, aby si splnil sen.

Letné obdobie sa u hokejistov spája s nepopulárnou prípravou na suchu. Ste aj vy aktuálne vo fáze zlepšovania kondície a naberania svalovej hmoty?

Je to tak. Momentálne trénujem v Liptovskom Mikuláši. Čakajú ma ešte dva týždne do konca letnej prípravy. Absolvoval som aj fyzioterapiu. Snažím sa to striedať.

Video

Zameriavam sa najmä na zlepšenie silovej stránky. Cez týždeň mám dokopy sedem tréningov a k tomu dve stretnutia s fyzioterapeutom. Verím, že sa mi podarí čo najlepšie sa pripraviť na novú sezónu.

Pred pár týždňami ste sa vrátili z dovolenky na Cypre. Oddýchli ste si?

Sezóna sa pre mňa skončila pomerne skoro. Mal som asi mesiac na oddych. Padlo mi to vhod. Prišiel som na iné myšlienky, keďže hokeja som mal dosť počas sezóny. Postupne mi ale začal chýbať.

Priniesli ste si z dovolenky aj nejaké adrenalínové zážitky?

Bol som tam s kamarátmi. Veľa sme neoddychovali. Zažil som veľa zábavy a v podstate ani jeden deň som sa neopaľoval len tak na pláži. Stále sme mali čo robiť. Často sme boli na vodných skútroch a podobných atrakciách. Poriadne sme si to užili.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Mešár (@f.mesar)

Bola to vaša premiéra na vodnom skútri?

Už som na ňom jazdil pred tým, ale teraz sme mali k dispozícii silnejšie stroje. Robili väčšie vlny. Bol to poriadny adrenalín. Prirovnal by som to k jazde na štvorkolke, ale na mori je to ešte o čosi lepšie. Občas vás vlna vyhodí do vzduchu. Je to väčšia zábava ako na suchu.

Po minuloročnom drafte ste premiérovo odohrali celú sezónu v zámorí. V juniorskej OHL ste mali v základnej časti takmer bod na zápas. Ako sezónu s odstupom času hodnotíte?

Beriem ju pozitívne. Bola moja prvá v Kanade. Zvykol som si na veľa vecí. Či už na menšie klzisko, ale aj na iný životný štýl. Po športovej stránke to bolo hore-dole. Chvíľami sa mi darilo viac, inokedy menej.

Po MS do 20 rokov sa mi prestalo dariť v produktivite. Herne to však nebolo zlé. Aj to patrí k športu. Aspoň už budem vedieť, ako zvládnuť podobnú krízu. Mal som šťastie na dobrú rodinu, u ktorej som býval a tiež skvelých spoluhráčov.

713712858 Čítajte viac Idem? Nejdem? Odchod mladého Slováka do zámoria pripomínal grotesku. Šéf klubu prezradil, ktoré tímy NHL ho chcú získať

Čo vám dal rok v kanadskej juniorke?

Videl som najmä, že Kanaďania majú úplne inú mentalitu. Viac to berú na seba. Niektoré situácie mohli riešiť aj inak, viac tímovo. Bolo vidno, že je to juniorský hokej. Chlapci boli rýchli a šikovní, ale ich zmýšľanie bolo o čosi pomalšie, keď to porovnám s mužským hokejom.

Na druhej strane, práve ich sebavedomie by sme si mohli viac osvojiť aj my Slováci. Verím, že som sa minulý rok veľa naučil a budem to chcieť využiť v nasledujúcej sezóne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Filip Mešár