Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Patril medzi opory, v klube skončil a dal sa na politiku. Niektorí vás milujú, iní nenávidia, vraví šéf hokejistov Popradu

Pred dvoma rokmi bojovali vo finále hokejovej extraligy so Zvolenom o majstrovský titul. Popradčanov vtedy ťahal kanonier Marcel Haščák. Napokon sa musel tím spod Tatier uspokojiť so striebornými medailami.

26.07.2023 07:00
Skokan  Jurinyi HK Poprad Foto:
Dávid Skokan a riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi (vpravo).
debata (2)

V minulej sezóne sa popradskí hokejisti do play off neprebojovali, keď stroskotali v predkole na Nitre. V nadchádzajúcej chcú opäť bojovať o najvyššie priečky, o čom svedčia aj príchody posíl.

Jednou z prvých bol najlepší strelec uplynulého ročníka Max Gerlach, ktorý by mohol nadviazať na streleckú potenciu Haščáka.

„Máme od neho veľké očakávania, ale nechceme to stavať len na ňom. V tíme máme viacero kvalitných útočníkov, ktorí môžu spraviť viac ako 40 či 50 bodov za sezónu. Potrebovali sme však získať čistokrvného strelca a to Max spĺňa,“ vraví riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Adam Gajan a Juraj Pekarcik Čítajte viac Vyčnieval už ako prváčik, mení sa na obrovský živel. Mladého Slováka kluby odmietali, zlom nastal, keď spravil čosi netradičné

Gerlach je popradský

Americký útočník svojím príchodom zaujal aj po marketingovej stránke. Na bilbordoch sa v meste zjavili nápisy „Gerlach je popradský“, ktoré poukazujú na totožnosť mena novej akvizície s názvom najvyššieho vrchu Tatier.

„V rámci marketingu sme sa nechali trochu uniesť. Gerlach jednoznačne patrí pod Gerlach,“ mieni Jurinyi. V mužstve ostali útočné esá Tomáš Záborský i Patrik Svitana. Tí by mohli s Gerlachom vytvoriť elitnú formáciu.

Medzi fanúšikmi výrazne zarezonoval odchod Dávida Skokana, ktorý bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách.

Na sociálnych sieťach v rozlúčkovom statuse podpichol fanúšikov.

„Mrzí ma, ako to skončilo, ale asi to tak malo byť. Pravým fanúšikom chcem zo srdca poďakovať. Je vás dosť, ostatní ma nezaujímajú. Pravý fanúšik je na štadióne a fandí, nie kritizuje na sociálnych sieťach,“ odkázal Skokan.

Filip Mešár Čítajte viac Na nadávky si v Kanade zvykol. Splní si mladý Slovák svoj sen? V Montreale mi vraveli, aby som sa pripravil na veľkú ligu

Ako vníma jeho odchod šéf popradských hokejistov?

"Dávid je náš odchovanec a veľký srdciar. Momentálne má pred sebou iné poslanie, ale nie je vylúčené, že sa naše cesty v budúcnosti spoja.

Fanúšikom adresoval jasný odkaz. Niektorí vás milujú, iní nenávidia. Nikto mu však nemôže nič vyčítať," hovorí Jurinyi. Zároveň dodáva, že káder nie je uzavretý a čakajú ho príchody i odchody na niektorých pozíciách.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Ľudovít Jurinyi #Max Gerlach