Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostane dodatočný trest? Hudáček rozhneval českú hviezdu i šéfa Pardubíc, reakcia sknokautovaného prekvapila

Nevídanú drámu ponúkol siedmy semifinálový zápas českej hokejovej extraligy. Třinec v ňom uspel v Pardubiciach 2:1 a postúpil do boja o titul už piatykrát za sebou.

15.04.2023 13:24
Pardubice Foto:
Hnev fanúšika Pardubíc na útočníka Třinca Libora Hudáčka.
debata (4)

Oceliari pritom môžu získať už štvrtý titul v sérii. Po zápase sa najviac hovorilo o kľúčovom momente duelu, ktorý prišiel dve sekundy pred jeho koncom.

Pardubice v hre bez brankára tlačili hostí, snažili sa o vyrovnanie, na ľade bol aj slovenský obranca Peter Čerešnák, ktorý strelil jediný gól svojho tímu.

V závere duelu mal veľkú šancu vyrovnať, ale puk, ktorý sa k nemu odrazil od žŕdky, zastavil vzápätí třinecký obranca Doudera.

735590310 Čítajte aj Hudáček zdemoloval súpera, tvrdo ho zložil k ľadu. Následne zosmiešnil jeho spoluhráča, ktorý sa šiel pomstiť

V závere však prišla dramatická situácia. Brankár Ondřej Kacetl úmyselne posunul bránku a arbitri nariadili trestné strieľanie. Pardubický útočník Tomáš Hyka ho však dve sekundy pred koncom nepremenil, Kacetl zastavil jeho strelu ľavým betónom.

„Veľmi ťažký moment, ale Káca (Kacetl – pozn.) ukázal srdce. Zaslúžil si ten nájazd chytiť. Ukázal, že má to srdce a podržal nás v ten najdôležitejší moment,“ uviedol pre klubový web slovenský obranca Martin Marinčin.

Július Šupler Čítajte aj Šuplerov návrat do reprezentácie? Legendárny tréner hovorí o problémoch slovenského hokeja

Tridsaťjedenročný zadák patrí medzi najvyťažovanejších hráčov Třinca. O titul zabojuje s ďalšími krajanmi Tomášom Marcinkom, Markom Daňom, Samuelom Bučekom, Milošom Romanom, Patrikom Hrehorčákom, Liborom Hudáčkom a Vladimírom Draveckým.

Víťazný gól duelu zaznamenal obranca Karlis Čukste, no v závere zápasu bol spolu so svojimi spoluhráčmi pod veľkým tlakom.

„Hráč ten čas toľko nevníma, pozerá len na ľad. Je v takom móde, že sa to snaží len ubrániť. Mali veľký tlak, ale dalo sa to čakať. Veď majú veľmi dobré a veľmi skúsené mužstvo,“ dodal Marinčin.

Likvidačný zákrok, odznelo na Hudáčkovu adresu

Po zápase sa skloňoval Hudáčkov zákrok na súpera Lukáša Sedláka, ktorý si ho nevšimol a skončil na ľadovej ploche.

Hudáček dostal dvojminútový trest, čo rozladilo aj majiteľa pardubického klubu Petra Dědka.

„Jednoznačne ovplyvnenie zápasu a celej série,“ napísal Dědek na twitteri, kde odpovedal českej hviezde Jakubovi Voráčkovi. Informoval o tom portál Sport.cz.

Voráček na sociálnej sieti k Hudáčkovmu zákroku uviedol: „V siedmom zápase takto naskočiť na hlavu, keď vedieš 2:1? Päť plus do konca úplne jasne. Ak Třinec postúpi, tipujem tri zápasy (stop) pre Hudáčka."

V následnej diskusii rozvinul svoje slová: „Výskok, ruky hore, tretí hráč v súboji. Likvidačný zákrok! Hovorím to už dlho, že hráči voči sebe nemajú rešpekt. Určite sa to niekedy stane v NHL, ale tu vidíš, že hráči sa proste chcú zraniť.“

Mislav Rosandič Čítajte aj Gól v 139. minúte je na šľaktrafenie, Rosandič však z neho depresiu nemá: Nebláznite, veď sa nič nestalo

Spomínaný zdroj uvádza, že disciplinárka ešte Hudáčka môže dodatočne riešiť.

Samotný Sedlák volil po zápase zmierlivé slová.

„Pozeral som sa na puk, potom som už videl len ruky a ležal som na zemi. Bolel ma krk, ale stalo sa. Je to hokej, hráme tvrdo. Táto séria bola úplne férová,“ cituje Sedláka Sport.cz.

Finálového súpera spoznajú Oceliari v sobotu, keď je na programe rozhodujúci siedmy zápas semifinálovej série medzi Vítkovicami a Hradcom Králové.

Predpovede MS v hokeji podľa bookmakerov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kto získa zlato? Aké zloženie bude mať finále?...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček #HC Oceláři Třinec