Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exemplárny trest za brutálny faul. Český obranca si poriadne dlho nezahrá, príde aj o plat

Disciplinárna komisia rozhodovala o tvrdom zákroku českého obrancu Pardubíc Michala Houdeka na bývalého plzenského spoluhráča Tima Söderlunda.

14.02.2024 11:03
Michal Houdek Foto:
Michal Houdek si v základnej časti extraligovej sezóny už nezahrá.
debata (2)

Houdek dostal od disciplinárky stopku na desať zápasov a k tomu pokutu vo výške desať percent mesačného platu. Ide o najtvrdší trest, aký komisia vyniesla nielen v tejto sezóne, ale za celú dobu, čo jej predsedá Viktor Ujčík.

Český obranca si tak už v základnej časti tohto ročníka extraligy nezahrá. Navyše bude nútený vynechať aj prvé dva štvrťfinálové zápasy v play off.

„Pri určení výšky trestu zohrala úlohu maximálna intenzita zákroku, ktorý bol vedený bez rešpektu k protihráčovi i jeho zdraviu zo slepého uhlu v okamžiku, keď bol plzenský hráč v zraniteľnej pozícii, čo malo za následok jeho vážne zranenie,“ cituje sport.cz vysvetlenie disciplinárky, prečo pristúpila k potrestaniu Houdeka na maximálnej možnej hranici.

Söderlund po škaredom zákroku stratil prilbu, hlavu sa udrel o ľad a bol aj v bezvedomí. Na pomoc mu museli prísť záchranári s nosidlami a následne bol prevezený do plzenskej nemocnice. Hospitalizovaný zostal aj v stredu, našťastie je mimo ohrozenia života.

Houdek sa deň po zápase za svoj zákrok ospravedlnil. Uviedol, že Söderlunda, ešte v januári svojho spoluhráča, rozhodne zraniť nechcel.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovského šou v NHL: Prvý trojbodový zápas v kariére a miesto v histórii Montrealu Canadiens

„Nikdy som nešiel do žiadneho súboja s úmyslom zraniť protihráča a mrzia ma následky včerajšieho nešťastného zákroku. V hokeji sa človek mnohokrát rozhoduje v zlomku sekundy a ja som bohužiaľ zasiahol Tima nešťastne,“ uviedol 23-ročný obranca.

Likvidačný zákrok odsúdil aj majiteľ Dynama Pardubice Petr Dědek. „Zákrok Michala Houdka bol za hranicou tvrdosti a fair play. Očakávame adekvátny trest,“ napísal ešte pred vynesením rozsudku na sociálnej sieti Twitter.

Najväčší hokejový štadión sveta je v Petrohrade Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
O dva týždne koniec. Viacerí hokejisti v Rusku...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #česká extraliga #Michal Houdek #Tim Söderlund