Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček? Neodporučil by som ho žiadnemu klubu. Hašek odmieta vrátiť peniaze z Ruska a ide do politiky

Chýry okolo politických ambícií českej hokejovej legendy sa potvrdili. Dominik Hašek prezradil, že v tohtoročných voľbách sa zapojí do boja o Senát.

30.01.2024 05:40
156323921 Foto:
Dominik Hašek aj Jaromír Jágr pôsobili v KHL počas sezóny 2010/2011.
debata (124)

Ako uviedol v rozhovore pre CNN Prima News, v senátorských českých voľbách bude kandidovať za stranu TOP 09, s ktorou sa dohodol na spolupráci.

Olympijský šampión z Nagana, ktorý je známym kritikom českých a slovenských hokejistov v KHL či postoja zámorskej profiligy k ruským hráčom, v sezóne 2010/2011 pôsobil v moskovskom Spartaku.

Niektorí fanúšikovia to považujú za pokrytectvo a dokonca Hašeka vyzvali, aby vrátil peniaze, ktoré zarobil počas angažmánu v ruskej súťaži. To však bývalý gólman nemá v pláne.

655142840 Čítajte viac Ruská legenda vníma Hašeka ako zostreleného pilota. Chce ísť do politiky, ale už je neskoro

„Hrával som tam počas sezóny 2010/2011, kedy som Rusko považoval za pomerne demokratický štát. Nikdy v živote by mi nenapadlo, že o štyri roky neskôr anektuje Krym a potom rozpúta najväčší imperialistický konflikt v Európe od druhej svetovej vojny,“ reagoval Hašek.

"Pokiaľ si pamätám, ani žiadny politik, úradník či ktokoľvek iný ma neupozornil na nebezpečenstvo alebo nevhodnosť hrania v Rusku.

Za svoju prácu som si zarobil peniaze, klub mi nič nedlhuje a ani ja mu nič nedlhujem. Osobne od neho nič nepožadujem za to, že sa v Rusku zmenili pomery a začali vojnu proti slobodnej krajine.

Určite však budem podporovať, aby Rusko zaplatilo za všetky materiálne škody, ktoré na Ukrajine spôsobilo, a za všetky stratené životy, za ktoré nesie plnú zodpovednosť," vyhlásil 59-ročný kritik Putinovho režimu.

Hašek lego Čítajte viac Aktivista alebo pokrytec? Hašek sa kajal po návšteve USA: Moja obrovská chyba!

Na pretras sa dostala aj kauza slovenského brankára Júliusa Hudáčka, ktorý mal chytať za Kladno, no jeho majiteľ Jaromír Jágr sa po tlaku verejnosti rozhodol z angažovania Slováka vycúvať.

Kritikom a fanúšikom prekážalo, že Hudáček nastupoval za klub KHL Barys Astana aj po tom, ako sa začala vojna na Ukrajine.

Bol Hašek sklamaný z Jágrovho rozhodnutia zobrať Hudáčka do klubu? "Jarda je majiteľom tímu a je na ňom, koho si do tímu vyberie.

Ja by som si slovenského brankára nevybral nielen preto, že po vypuknutí vojny dlho hral v KHL. Ešte by som mu to do istej miery odpustil, vzhľadom na to, že podľa slovenských zákonov sa nedopustil ničoho zlého.

Hudáček Čítajte viac V Česku darebák, v Nemecku hrdina. Frankfurt oslavuje Hudáčka po ďalšom parádnom výkone

Prekážali mi však aj jeho vystúpenia a oslavy na ľade po vypuknutí vojny a potom niektoré jeho nedávne vyjadrenia v médiách.

Bolo to jednoducho niekoľko vecí dohromady, prečo by som ho neodporúčal žiadnemu českému klubu," myslí si Hašek.

Hudáček po dvojdňovom pobyte v českej súťaži, počas ktorého neodchytal ani sekundu, zamieril do Nemecka, kde podáva v drese Löwen Frankfurt dobré výkony a fanúšikovia často skandujú jeho meno.

„Ako k tomu pristupujú fanúšikovia v Nemecku, záleží na ich mentalite a na tom, čo je v danej chvíli pre nich viac podstatné,“ odpovedal „zlatý kluk z Nagana“ na otázku, prečo nemeckým fanúšikom na rozdiel od tých českých Hudáčkova nedávna minulosť neprekáža.

Hudáček Spartak Čítajte viac Od Jágra k Ficovi. Kauza Hudáček ukazuje, že politika do športu skrátka patrí, píšu Česi

Slovákov vynútený koniec v Kladne ho neprekvapil. "To, čo nasledovalo po Hudáčkovom podpise, bolo celkom očakávané.

Diváci a údajne aj niektorí sponzori vyjadrili nesúhlas, pre médiá to bola zaujímavá polemika a potom sa to už len nabaľovalo.

Ani si neviem predstaviť, aká bola v tých dňoch situácia v celom klube a s akými myšlienkami chodili ľudia do práce.

A vôbec tým nemyslím len chlapcov v kabíne. Myslím si, že dohoda o ukončení zmluvy bola akýmsi vyslobodením pre obe strany," dodal kandidát do českého Senátu.

Kluby NHL s najvyššou hodnotou + top hráči Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Okrem hodnoty sa v dozviete aj meno najlepšie...

© Autorské práva vyhradené

124 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Politika #KHL #hokej #Július Hudáček #Dominik Hašek