Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Raz za rok sa taká vec podarí, smial sa Mojžíš

Mali obrovskú streleckú prevahu (46:22), no opäť sa trápili s koncovkou. Hokejistov Slovana zachránil v stredajšom súboji KHL proti Jugre Chanty-Mansijsk (3:2 sn) necelé dve minúty pred koncom riadneho hracieho času obranca Tomáš Mojžíš, keď vyrovnal na 2:2 a vynútil pre domácich predĺženie.

14.11.2013 17:18
Tomáš Mojžíš Foto: ,
Tomáš Mojžíš oslavuje gól.
debata

„Škoda, že sme na začiatku nepremenili šance, zápas by mal asi iný priebeh. Oni dali gól, dostali sa na koňa. Dôležité je, že sme sa nevzdali a získali dva body,“ vravel spokojný 31-ročný český reprezentant.

Stačia vám dva body zo zápasu proti Jugre?
Po takomto priebehu sme s nimi spokojní. Vyzeralo to, že nezískame ani jeden, takže dva sú výborné. Snažíme sa po reprezentačnej pauze vykročiť lepšie ako v úvode sezóny. Prvý duel po prestávke však nikdy nie je jednoduchý. Polovica mužstva trénovala, druhá bola na reprezentačných akciách… Hádam to už teraz bude len lepšie.

Mal brankár Biriukov výbornú fazónu alebo ste mali vychýlenú mušku?
Často vyrážal puky, ale vôbec sme nevyužívali druhé šance, z ktorých treba strieľať góly. Nedostávali sme sa k nim. Neboli sme dostatočne dôslední.

Čo vám hovoril tréner v šatni pred treťou tretinou?
Aby sme ďalej bojovali ako dovtedy. Hlavnou úlohou bolo snažiť sa získať aspoň bodík.

Druhý gól ste inkasovali vo vlastnej presilovke. Pribrzdilo vás to?
Bolo vidieť, že sme išli psychicky dole, ale dôležité je, že sme sa vrátili späť a ukázali, že sa nikdy nevzdávame.

Ako ste videli situáciu predchádzajúcu vášmu vyrovnávajúcemu gólu?
Všimol som si, že puk sa blíži popri mantineli ku mne a pustil som sa za ním. Obranca zostal s Mišom Vondrkom, tak som to vzal na seba. Padlo to tam, mal som aj šťastie. Raz za rok sa taká vec podarí. Možno aj za dva (smiech).

Chceli ste ukázať útočníkom ako na to?
To nie. Oni to dobre vedia aj sami. Navyše, je jedno, kto dá gól. Som len rád, že mi to v sezóne celkom padá, čím pomáham mužstvu.

Už v piatok vás čaká duel proti Jekaterinburgu. Čo viete o súperovi?
Zatiaľ málo, ale pozrieme si ho na videu. Určite však potrebujeme získať ďalšie body. Túto sezónu sa nám zbierajú nejako ťažko. Začiatok nám nevyšiel a odvtedy sa vždy nadrieme na každý bod.

Čomu ste sa na tréningoch venovali počas reprezentačnej prestávky?
Najmä kondičnej príprave, aby sme mali dosť síl a zvládli ťažký program, ktorý nás čaká.

Dostali ste aj nejaké voľno?
Dva dni po návrate z Ruska a ďalšie dva počas týždňa. Ostal som v Bratislave, boli sme si oddýchnuť aj v termálnych kúpeľoch vo Viedni. Mal som viac času aj na trojročného syna Jakuba. Keďže sme stále na cestách, tak práve takéto chvíle si vždy vychutnávam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tomáš Mojžíš