Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ak Paríž nevyhrá Ligu majstrov, Škriniar si s Messim či Mbappém nezahrá, myslí si legenda Slovana

Dnes hrajú Parížania doma prvý duel osemfinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Predpokladáte, že ak by PSG vypadlo už teraz, začnú tieto hviezdy odchádzať?

Áno, podľa mňa tam nezostane kameň na kameni. Teraz majú aj slabšiu formu a ani v kabíne to nie je ideálne. Všetky mužstvá si prejdú takouto fázou. Messi či Neymar majú obrovské skúsenosti a vedia si to upratať.

Otázne je, či to stihnú. Tlak je obrovský. Nie je jednoduché ukočírovať si také hviezdy. Zvládli to možno Zinedine Zidane či Carlo Ancelotti v Reale Madrid, ale stále tvrdím, že Messi, Neymar a Mbappé spolu hrať nemôžu.

Pre veľké egá?

Najmä preto, že ani jeden nebráni. V súčasnom futbale všetci jedenásti bránia aj útočia. Vlani to bolo vidieť v zápase proti Realu. Osemdesiat percent času boli lepší, ale stačilo dvadsať nepozorných v defenzíve a Real s Karimom Benzemom ich vyradili.

Aj preto prichádza Škriniar, aby pomohol defenzíve…

<AK>Iste, ale jeho konkurencia bude podstatne väčšia ako v Interi. Mal tam isté miesto. V Paríži sú francúzsky reprezentant Presnel Kimpembe, Sergio Ramos, Marquinhos. Nič ľahké Milana nečaká.

Obávam sa však, že mužstvo v tejto podobe by udržal pokope iba triumf v Lige majstrov. Inak čakám veľké pohyby v kádri. PSG má väčšiu kvalitu ako Bayern. Musí však ťahať za jeden koniec povrazu, veď má najlepšieho hráča ostatného desaťročia Messiho i hviezdu toho nasledujúceho Mbappého.

Má to obranca v novej súťaži náročnejšie ako útočník, lebo jeho chyba často prinesie gól súperovi?

Nie, lebo toto pravidlo platí všade. Aj v Žiline, aj v Interi a bude aj v Paríži. Tlak sa zvýši, konkurencia taktiež, ale futbalové zákony platia všade rovnako.

Milan musí presvedčiť ostatných v Paríži kvalitou. V Interi ho dobre poznali, odpustili aj nejakú chybu. Predpokladám, že po jeho príchode nastane reforma a PSG bude hrať na troch stopérov. Bez ohľadu na to sa Škriniar bude musieť chytiť.

V Parku Princov nebude jednou z hlavný hviezd. Môže mu to uškodiť alebo pomôcť?

Aj v Interi mal viacero skvelých spoluhráčov. Nevidím tam až taký veľký rozdiel. Uškodiť mu môže to, že Paríž bráni s ôsmimi hráčmi. V lige to nedokáže potrestať každý, ale na výhru v Lige majstrov je to málo.

Od špekulácií po odchod: sága Milana Škriniara Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Z Milána do Paríža. Toto je niekoľkoročná sága...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ligue 1 #Lionel Messi #Paríž Saint-Germain #Milan Škriniar #Kylian Mbappé #Miloš Glonek