Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Slavie Tvrdík sa rozhovoril o svojom vzťahu k Slovensku, spomína pritom na rok 1992. So Slovanom sa vraj hrať nedalo

Po niekoľkých dňoch sa šéf českého futbalového klubu Slavia Praha, Jaroslav Tvrdík, o "kauze Slovan Bratislava" rozhovoril aj pre české médiá.

26.01.2024 13:20
Jaroslav Tvrdík Foto:
Jaroslav Tvrdík.
debata (10)

Z Portugalska, kde sa český tím pripravuje na jarnú časť sezóny, poskytol rozhovor pre denník Mladá fronta Dnes.

Redaktor sa ho najprv opýtal, ako dlho mu trvalo rozhodovanie ohľadne zrušenia generálky na jarnú časť sezóny proti Slovanu Bratislava. Slavia mala proti slovenskému majstrovi nastúpiť 4. februára v Prahe, očakával sa plný štadión.

420139754 18420294892013729 5600253814638010513 n Čítajte viac Slovan prišiel o ďalšiu posilu. Pošpinili si povesť krvou, znie z Kyjeva. Súvisí to s nástupom Ficovej vlády

Avšak potom, čo Slovan na svojom sústredení v Katare odohral duel proti ruskému tímu Dinamo Moskva, Slavia februárový priateľský zápas zrušila.

Spočiatku sme nechceli veriť, že sa Slovan chystá na stretnutie proti Moskve. Ale keď sme zistili, že Dinamo všetko vysiela naživo, nebolo čo riešiť. Popreli by sme filozofiu Slavie za posledné dva roky," odpovedal Tvrdík.

Slavia má vo svojom strede dvoch ukrajinských futbalistov – Maksyma Talovjerova a Tarasa Kačarabu. "Od nich sme neustále počúvali o hrôzach vojny a strachu o svoje rodiny. V hoteli Slavia sme ubytovávali utečencov, najmä ženy a deti.

Jakub Hromada Čítajte viac Ťažké chvíle pre Slovan. Kmotríkovci sa svojou tvrdohlavosťou možno pripravili o slovenského reprezentanta s IQ 142

Ujali sme sa nadaného chlapca Maksyma Kravčuka, sirotu, ktorý vo vojne stratil rodičov. Hrať po tom všetkom so Slovanom, to bolo nezlučiteľné s našimi ideálmi," potvrdil Tvrdík.

Slavia bude hrať napokon v generálke proti inému slovenskému tímu. Proti Zlatým Moravciam. Je to akási zhoda okolností, lebo takýto dule vôbec nebol v pláne. Vybavilo ho takpovediac PR oddelenie slovenskému klubu.

Šéf Slovana Ivan Kmotrík ml. totiž z Kataru Slavii odkázal, že na sústredenú chce silných súperov, lebo ak by mal hrať so Zlatými Moravcami, zostal by s klubom na Slovensku.

Zlaté Moravce vzápätí na sociálnej sieti odkázali Slavii, že sú pripravení nahradiť Slovan. A príbeh bol na svete.

ondrejka kmotrík Čítajte viac Na Kmotríka reagovať nebudeme, Tvrdík sa nás najprv opýtal, či to nie je len žart. O čom bol 15-minútový telefonát z Prahy do Zlatých Moraviec?

„Zavolali sme si a objasnili si, že to od nich nie je len marketingové podpichnutie. Do hodiny sme sa dohovorili,“ opísal následné dohody Tvrdík.

"K Slovensku mám silný vzťah, slúžil som v armáde s mnohýmo slovenskými kolegami a bolo pre mňa ťažké, keď som v roku 1992 na misii UNPROFOR zažil delenie na dve vojenské jednotky.

Nemali sme problém hrať so slovenským tímom. Budeme chcieť vybrať čo najviac peňazí a zvažujeme, že ich prvýkrát pôjdeme symbolicky odovzdať na Ukrajinu osobne," doplnil Tvrdík.

SR Futbal FL 8. kolo Skupina o titul Šláger TTX Čítajte viac Aj Dunajská Streda si uťahuje z belasých kvôli zápasu s Rusmi
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Mladá fronta DNES #Jaroslav Tvrdík