Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan prišiel o ďalšiu posilu. Pošpinili si povesť krvou, znie z Kyjeva. Súvisí to s nástupom Ficovej vlády

Po prípravnom zápase medzi Slovanom Bratislava a Dynamom Moskva musel slovenský majster čeliť kritike doma aj v zahraničí. Rozhodnutie odohrať zápas s Rusmi počas vojny na Ukrajine mnohí nechápali.

26.01.2024 10:04 , aktualizované: 10:14
420139754 18420294892013729 5600253814638010513 n Foto:
Momentka pred problémovým zápasom Slovan - Dynamo.
debata (59)

Medzi kritikov patril český klub Slavia Praha, ktorý dal od plánovaného prípravného zápasu s belasými ruky preč a miesto toho uprednostnil stretnutie so Zlatými Moravcami.

Kontroverzné rozhodnutie dobieha slovenského majstra aj na prestupovom trhu. Belasí mali rozbehnuté rokovania o prestupe luxemburského ofenzívneho univerzála Gersona Rodriguesa, ktorý patrí Dynamu Kyjev.

Keď sa však klub z hlavného mesta Ukrajiny dozvedel, s kým Slovan hral počas prípravy, rokovania prerušil.

SR Futbal FL 8. kolo Skupina o titul Šláger TTX Čítajte viac Aj Dunajská Streda si uťahuje z belasých kvôli zápasu s Rusmi

Slovan mal o 28-ročného hráča záujem už v lete, túto zimu sa o ňom uvažovalo ako o náhrade za odchádzajúceho Aleksandara Čavriča. Z prestupu však s najväčšou pravdepodobnosťou nič nebude.

Nad počínaním slovenského klubu krútil hlavou aj bývalý ukrajinský futbalista Oleksij Derypapa, ktorý kedysi pôsobil aj v slovenskom Interi Bratislava.

„Ťažko získaná povesť sa dá ľahko zašpiniť krvou. Krvou Ukrajincov, lebo Rusko nedodržiava žiadne pravidlá vojny, nebombarduje vojenské ciele. Jednoducho útočí tam, kde môže zabiť ľudí,“ uviedol rodák z Kyjeva pre ukrfootball.ua.

421056375 866298058828721 7711066998476117482 n  1 Čítajte viac Česi? Známi pokrytci. Keď môžu, obujú sa do Slovákov. Belasí oficiálne reagujú na zápas s Dynamom

Zápas Slovana s Dynamom Moskva podľa neho nemá nič spoločné so športom. "Je to nedôstojný a hanebný čin, ktorým podporili ruský futbal.

Ten podporuje ruskú armádu, takže Slovan nepriamo podporil zločiny okupantov na našom území," poukazuje Derypapa na fakt, že mnohé ruské športové kluby sú úzko prepojené so štátom.

Bývalý futbalista za neustále diskutovaným slovensko-ruským futbalovým súbojom vidí aj politiku. Podľa Derypapu má na tom podiel nástup novej slovenskej vlády.

Premiéra Roberta Fica označil za druhého Viktora Orbána a zdôraznil, že šéf Smeru sa stavia negatívne k vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

Kankava Kašia Čítajte viac Európa krúti hlavou nad Slovákmi. Slovan nastúpil proti Dynamu Moskva, Slavia rázne reagovala a už má aj slovenskú náhradu

„Súvisí to so zmenou politickej orientácie na Slovensku. Som si istý, že zápas Slovana s Dynamom bol politickým rozhodnutím,“ neskrýva svoj názor Ukrajinec.

Derypapa podľa portálu football24.ua apeluje na predstaviteľov UEFA, aby zakázala európskym klubom hrať prípravné zápasy s ruskými tímami.

V súťažných stretnutiach už dlhšie platí suspendácia pre celý ruský futbal, teda kluby aj reprezentáciu.

Zárobky futbalových klubov v sezóne 2022/2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Ktoré kluby v minulej sezóne zarobili najviac?...
59 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Dynamo Kyjev #Ukrajina #Dinamo Moskva