Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj Dunajská Streda si uťahuje z belasých kvôli zápasu s Rusmi

Futbalisti Slovana Bratislava naďalej hľadajú súpera na generálku pred pokračovaním najvyššej slovenskej súťaže.

25.01.2024 14:48
SR Futbal FL 8. kolo Skupina o titul Šláger TTX Foto: ,
Archívna snímka zo súboja Slovan - Dunajská Streda.
debata (41)

Pôvodne si mal slovenský majster v nedeľu 4. februára zmerať sily s pražskou Slaviou.

Nakoniec z neho nič nebude. Slavisti po tom, čo Slovan odohral priateľský duel s ruským Dynamom Moskva (1:2) federálne derby zrušili.

„Klub neplánuje prípravné stretnutie s ŠK Slovan Bratislava,“ znie stanovisko klubu, ktoré Pražania zverejnili na sociálnej sieti X.

Slovan zverejnil k celej situácii stanovisko s dôvetkom, že nového súpera naďalej hľadá.

ondrejka kmotrík Čítajte viac Na Kmotríka reagovať nebudeme, Tvrdík sa nás najprv opýtal, či to nie je len žart. O čom bol 15-minútový telefonát z Prahy do Zlatých Moraviec?

"Odsudzujeme akékoľvek násilie, akýkoľvek vojnový konflikt kdekoľvek na svete či napadnutie jedného štátu druhým, vrátane Ukrajiny Ruskom. Všetci v Slovane Bratislava si želáme mier.

Ohradzujeme sa voči tvrdeniam a komentárom, že by sme odohratím tohto prípravného zápasu v Katare chceli akokoľvek legitimizovať vojenský konflikt.

Sme proti akejkoľvek vojne a mrzí nás negatívna odozva, ktorá sa vzniesla počas uplynulých dvoch dní,“ vyhlásil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. na stránke klubu a doplnil:

"Sme zástancami toho, že šport by mal spájať a nie rozdeľovať. Vojna prebieha na viacerých miestach na svete a športovci nemôžu za to, odkiaľ pochádzajú.

Nemali by byť diskriminovaní za to, kde sa narodili. Nebudeme ich odsudzovať či diskriminovať na základe národnosti alebo pôvodu, a tento postoj nebudeme ani do budúcna meniť. Pre príklady nemusíme chodiť až tak ďaleko.

Aj na Slovensku pôsobia ruskí hokejisti. Rovnako hokejisti z Ruska hrajú bez obmedzení v NHL, tenisti a tenistky nastupujú na turnajoch, čo je správne, žiaden športovec by nemal byť diskriminovaný, pokiaľ neporušuje pravidlá. Odmietame teda tento mediálny lynč."

421056375 866298058828721 7711066998476117482 n  1 Čítajte viac Česi? Známi pokrytci. Keď môžu, obujú sa do Slovákov. Belasí oficiálne reagujú na zápas s Dynamom

Belasí naznačili, že prípravný zápas so Slaviou zrušili ako prví, čo však prezident Slavie Praha Jaroslav Tvrdík kategoricky odmietol.

Zdá sa, že sa na celej situácii dobre zabáva vicemajster z uplynulej sezóny z Dunajskej Stredy.

Aj DAC informoval na svojej stránke o tíme, ktorý vyzve pred začiatkom jarnej časti najvyššej súťaže.

"Na druhý prípravný zápas vycestujeme za hranice na pôdu súpera. Tentokrát nás čaká súboj proti najúspešnejšiemu rusk…, samozrejme nie, ale rakúskemu tímu.

Proti Austrii Viedeň nastúpime v piatok 26. januára o 15.00 h. Hrať sa bude za zatvorenými bránami Generali-Areny," napísal klub na vlastnej stránke.

Hotel slovenských futbalistov počas EURO 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o hoteli, ktorý bude...

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda