Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý ruský futbalista zaťal do živého: Sme teroristický štát, na Ukrajine zabíjame deti. Trest nás neminie

Vyrástol ako veľký talent Rotoru Volgograd. Svoj potenciál nakoniec naplnil, hoci mu to trvalo dlhšie, ako by si predstavoval.

07.08.2023 15:42
Jevgenij Savin Foto:
Jevgenij Savin na archívnej snímke s vlkom Zabivakom, maskotom futbalových MS 2018 v Rusku.
debata (72)

Niekdajší ruský mládežnícky reprezentant Jevgenij Savin je jedným z najznámejších športovcov z Ruska, ktorí verejne odsudzujú vojenský zásah svojej rodnej krajiny voči Ukrajine.

Tridsaťdeväťročný niekdajší útočník Machačkaly, Tomsku, Permu, Tuly či Krídiel Sovietov Samara, vlani opustil krajinu po tom, čo napadla svojho suseda.

376223176 Čítajte viac Legendárny Fetisov naložil Hašekovi: Putin mu vyhovoval, v Moskve bral krásne peniaze. Teraz otočil

„Ak krajina zaútočí na suseda v čase mieru, bombarduje mestá, zabíja desiatky tisíc ľudí vrátane detí, trvá to viac ako rok a vy mlčíte, treba sa pripraviť, že Rusko bude bez svetových šampionátov, Ligy majstrov, olympiád a ďalších vrcholných podujatí. Bude to tvrdý trest,“ vyhlásil Savin.

Adelina Sotnikovová Čítajte aj Olympijská víťazka zo Soči priznala doping, kórejské protesty zmietol MOV zo stola

Po konci futbalovej kariéry naplno rozbehol tú v biznise. Stal sa veľmi populárnym moderátorom ruskej MatchTV, úspech majú aj jeho videoblogy na Youtube, kde okrem iného priniesol aj rozhovory s ukrajinskými futbalistami.

Zaujímalo ho, ako ich životy ovplyvnila vojna. Neskôr Moskva začala voči Savinovi trestné stíhanie a zakázala jeho klub Krasava.

Savin ako jeho prezident presťahoval všetky aktíva na Cyprus, kde po kúpe klubu Ypsonas FC vytvoril klub Krasava Ypsonas FC, ktorý pôsobí v druhej najvyššej tamojšej súťaži.

Libor Šulák Čítajte aj Čech z KHL: Všetko mi vyhovuje, nik mi tu nerobí zle. Hašek? Neviem, čo sa mu preháňa hlavou

„Je to jedna z mála žalôb, na ktoré som pyšný,“ reagoval na instagrame Savin na trestné stíhanie voči nemu.

Savin je veľkým odporcom režimu ruského prezidenta Vladimíra Putina. A okrem mrazivej predpovede, ktorá podľa neho postihne ruský šport, má aj ďalšiu pre zvyšok krajanov.

„Sme zástupcami krajiny, ktorá sa momentálna správa ako teroristický štát. A takéto správanie ovplyvní všetkých,“ vyhlásil Savin, ktorého video zdieľal jeden z popredných ukrajinských politikov Anton Gerasčenko.

Ako vyzerali hviezdni športovci, keď boli deti Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Počas kariéry vybojoval dvanásť majstrovských...

© Autorské práva vyhradené

72 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Jevgenij Savin