Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Portugalčanov mrzelo, že si proti Švédsku vytvorili len náskok 1:0

Futbalistov Portugalska mrzelo, že v úvodnom zápase baráže o postup na MS 2014 so Švédskom premenili doma jedinú šancu a vytvorili si len najtesnejší náskok 1:0.

16.11.2013 10:49
ronaldo, gól, isaksson Foto: ,
Cristiano Ronaldo prekonáva švédskeho brankára Andreasa Isakssona.
debata

V utorkovej odvete v Štokholme tak zverenci Paula Benta očakávajú ďalšiu ťažkú ​​bitku.

Piatkové stretnutie v Lisabone rozhodol až v 82. minúte hlavou kapitán Cristiano Ronaldo. „Dal som dôležitý gól, vďaka ktorému sme zvíťazili. Mohli sme ich streliť viac, ale nakoniec sa nám to nepodarilo. Radi by sme mali väčší náskok, čo bolo v našich silách,“ povedal hviezdny útočník Realu Madrid, ktorý ešte v závere trafil brvno a v prvom meraní síl jasne zatienil hviezdu súpera Zlatana Ibrahimoviča.

Zostrih zo zápasu Portugalsko - Švédsko.

Podľa trénera domácich Benta boli Portugalčania lepším tímom. „Dominovali sme celému zápasu, ale v druhom polčase to bolo viac evidentné. Vytvorili sme si viac príležitostí na lepší výsledok. Musím pogratulovať hráčom k tomu, čo dokázali a aký predviedli prístup,“ uviedol Bento.

„Vedeli sme, že to bude vyrovnaný dvojzápas. Teraz musíme zvíťaziť aj vo Švédsku, kde nebudeme hrať defenzívne,“ doplnil portugalský kouč. Jeho hráči prvýkrát v histórii zdolali na svojej pôde škandinávskeho súpera a predĺžili s ním neporaziteľnosť trvajúcu od roku 1984.

Ronaldo očakáva veľmi ťažkú ​​odvetu. „Musíme byť za tento výsledok radi, ale v utorok nás čaká nová bitka. Ideme na ihrisko s tou najmenšou možnou výhodou, ale hoci je náskok minimálny, tak je lepší ako remíza,“ upozornil dvadsaťosemročný kanonier, ktorý v tejto sezóne zaznamenal za Real aj národný tím spolu 29 gólov.

Ďalšie by rád pridal na severe Európy. „Bolo by lepšie, keby sme doma dali ďalší gól, teraz musíme skórovať vo Švédsku. Budeme bojovať zo všetkých síl, pretože nikto nechce prísť o možnosť byť v Brazílii,“ dodal Ronaldo.

Podľa trénera Švédska Erika Hamréna sa jeho mužstvo musí v utorok zlepšiť v útočnej fáze. „Bolo tam príliš veľa dlhých lôpt na Ibrahimoviča. Dúfam, že predvedieme doma viac, potrebujeme hrať v ofenzíve lepšie,“ nabádal Hamrén.

Nepochybuje, že „Tre Kronor“ stále môžu postúpiť na MS. „Samozrejme máme šancu. Dúfal som síce, že si privezieme gól, ale teraz musíme vyhrať. Urobíme pre to všetko, čo bude v našich silách,“ dodal švédsky kouč.

Francúzsko na pokraji priepasti, nestačilo na Ukrajinu

Francúzskej futbalovej reprezentácii po piatku reálne hrozí, že sa na budúcoročných MS v Brazílii nepredstaví. Zverenci trénera Didiera Deschampsa prehrali v prvom dueli európskej baráže v Kyjeve s domácou Ukrajinou 0:2.

Pred takmer zaplneným 70-tisícovým Olympijským štadiónom otvoril skóre v 61. min útočník Dnipra Dnepropetrovsk Roman Zozuľa, domácich divákov druhýkrát rozradostil v 82. min Andrij Jarmolenko z pokutového kopu po faule Laurenta Koscielneho na Zozuľu. „Chcem sa poďakovať mojim hráčom, že pochopili, že psychológia môže byť kľúčovým faktorom tohto zápasu. Lepšie by bolo vyhrať 3:0, mali sme šance. Až po odvetnom súboji zistíme, či nám tento náskok stačil,“ povedal po zápase kormidelník Ukrajiny Michajlo Fomenko.

Zostrih zo zápasu Ukrajina - Francúzsko.

Francúzsko sa bude pokúšať zvrátiť vývoj baráže v utorok 19. novembra v odvetnom dueli na štadióne Saint-Denis v Paríži. „Prvá polovica duelu bola celkom vyrovnaná. V druhom dejstve sme mali šance, ale inkasovaním prvého gólu sme posadili Ukrajinu na koňa. To je dôkaz toho, že nie je ľahké hrať proti tomuto tímu. Musím pogratulovať súperovi, je vo výhodnej pozícii. Teraz je len na nás, aby sme sa z toho spamätali a pokúsili sa otočiť vývoj. Trápili sme sa, pretože Ukrajina hrala veľmi agresívne. Jej hráči vedeli, že nebezpečenstvo hrozí najmä zo strany Ribéryho. Často ho faulovali a nenechávali mu priestor, aby sa prejavil,“ uviedol francúzsky kouč Deschamps.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Portugalsko #Švédsko #baráž MS 2014 #Ukrajina