Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Večne druhý Sagan? Sklamaný van Aert vie o tom svoje, Belgičania ho kritizujú: Opäť prehral s rovnakým rivalom!

Večný rival nového majstra sveta Wout van Aert... Foto: Profimedia
16. MS v cyklistike Večný rival nového majstra sveta Wout van Aert prišiel šampiónovi zagratulovať k veľkému triumfu.

Ani dobre, ani zle

Syn slávneho Adriho van der Poela a vnuk ešte slávnejšieho Raymonda Poulidora využil technické zručnosti z dlhoročného pôsobenia v cyklokrose.

Išiel na hranici rizika a mal aj veľké šťastie, keď po nepríjemnom páde na mokrej vozovke vstal a pokračoval ďalej.

Napokon s roztrhnutým dresom a krvavými odreninami zakončil svoju jazdu úspešne a v cieli sa tešil z dúhového trička. Ukončil tak 38-ročné čakanie Holandska na titul a zároveň skompletizoval parádnu sezónu, keď na jar vyhral aj monumenty Miláno – San Remo a Paríž – Roubaix.

„Chudák Wout, zrejme má už z van der Poela komplex. Ďalší boj o dúhový dres, ďalšia prehra,“ znela jedna z kritických reakcií belgických fanúšikov.

van aert tour Čítajte viac Ak bude treba, z Tour odídem! Frustrovaný van Aert sa sťažuje na kolegov: Viacerí ma tu nechcú

Van Aert si však z podobných ohlasov ťažkú hlavu nerobil.

V náročných podmienkach odjazdil skvelé preteky, ale na Holanďana nemal. Chlapsky to priznal aj v cieli.

„Nie som extra šťastný, pretože som sem prišiel vyhrať. Na druhej strane, nie som ani priveľmi sklamaný, pretože si myslím, že som odjazdil dobré preteky,“ vravel Belgičan v cieli.

„Neurobil som výrazné chyby, držal som sa v hre o výhru až do záveru. Mathieu bol jednoducho najsilnejší zo skupiny. Robil som všetko, aby som zostal na jeho zadnom kole, ale napokon to stačilo na druhé miesto,“ dodal.

Belgicko zostalo sklamané aj napriek tomu, že 50 km pred páskou malo vo vedúcej skupine štyroch jazdcov.

01. Dvadsiata etapa Sagan Čítajte viac Čo vždy zaujímalo Sagana? Aby sa točili kolieska. Takého cyklistu nebudeme mať 100 rokov

Van Aert sa posťažoval na rovnakú vec, ktorá vadí viacerým jazdcom. Na MS jazdci nemajú k dispozícii vysielačky a musia sa riadiť len pokynmi z trate.

„Mathieu spadol asi 12 km pred cieľom a ja som sa o tom dozvedel až v cieli. Ak by som to vedel v tom momente, možno by som na to zareagoval a záver by vyzeral inak. Ale to už je jedno, podmienky mali všetci rovnaké,“ vyjadril sa sklamaný van Aert.

Vyjadril sa aj k názorom kritikov, ktorí označili trať v Glasgowe za priveľmi technickú.

Wout Van Aert na Tour de France 2023. Foto: Profimedia
van aert tour Wout Van Aert na Tour de France 2023.

„Rozumiem aj názorom, ktoré trať kritizovali. Ale myslím si, že je dobré, že terén a profil pretekov na MS je každý rok odlišný. Tento rok išlo predovšetkým o to, že jeden malý incident vás mohol odpísať z celých pretekov,“ dodal.

Belgická hviezda dostane šancu na aspoň čiastočný reparát v piatok 11. augusta, kedy je na programe časovka. Trať v okolí škótskeho mesta Stirling meria 48 km a ponúkne finiš na krátkom, ale ostrom kopci.

Bicykel Petra Sagana z MS v Glasgowe Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Stvorený na pretekanie. Aj takýto nápis je na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Wout van Aert #Glasgow 2023