Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Večne druhý Sagan? Sklamaný van Aert vie o tom svoje, Belgičania ho kritizujú: Opäť prehral s rovnakým rivalom!

Predpovedali mu hviezdnu kariéru, niektorí aj lepšiu, ako mal Peter Sagan. Prognózy naplnil, patrí medzi najlepších cyklistov súčasnosti, ale vytúžený veľký triumf mu naďalej uniká.

08.08.2023 05:40
Van Aert MS Glasgow Foto:
Wout van Aert so synom Georgom na MS 2023 v Glasgowe.
debata (1)

Wout van Aert sa stáva mužom druhých miest, čo je pozícia, ktorú Sagan zo svojej kariéry veľmi dobre pozná.

Hviezdny Belgičan sa musel v nedeľu skloniť pred svojím odvekým rivalom Mathieu van der Poelom a na MS v Glasgowe získali „len“ titul vicemajstra.

Mathieu van der Poel Čítajte viac Šampión nemá rád, keď o ňom ľudia hovoria alebo o ňom píšu. V čom ešte Van der Poel pripomína nášho Sagana?

Do zbierky mu pripadlo už piate striebro z veľkých podujatí – druhý bol aj v pretekoch s hromadným štartom na MS 2020, v časovke MS 2020 i MS 2021, ako aj v pretekoch s hromadným štartom na OH 2020 v Tokiu.

Ako mu čoraz častejšie pripomínajú jeho neprajníci, onedlho bude mať 29 rokov a čas na zisk veľkého titulu sa kráti.

Na konte má veľa skvelých výsledkov, napríklad aj 9 víťazných etáp na Tour de France, triumfy na klasikách Strade Bianche či Amstel Gold Race, ale do najvyššej kategórie sa v jeho prípade počíta iba výhra na monumente Miláno – San Remo v roku 2020.

Wout Van Aert. Foto: SITA/AP, Daniel Cole
11. Wout Van Aert Wout Van Aert.

Pre porovnanie, Sagan mal v jeho veku na konte tri tituly majstra sveta, sedem zelených dresov z Tour a výhry na Paríž – Roubaix či Okolo Flámska.

Tí, ktorí považujú van Aerta za preceňovaného a neprajú mu, po nedeli pripomínali, že musel tráviť ďalší úder od svojho najväčšieho súpera.

Rivalita medzi ním a „lietajúcim Holanďanom“ van der Poelom trvá už od ich detských čias. Teraz sú v najlepších rokoch a van der Poel má zatiaľ navrch – aspoň tento rok určite.

Na februárových MS v cyklokrose hviezdna dvojica ušla súperom a posledné kolá bojovali na čele už len oni dvaja.

15. MS v cyklistike Čítajte viac Sagan si vystúpil z glasgowského kolotoča ďaleko pred cieľom. Titul putuje do Holandska

Van der Poel napokon potešil domácich fanúšikov v Hoogerheide a van Aerta zdolal v „zablatenom“ špurte.

Obaja zvádzali vyrovnaný súboj aj v nedeľu v Glasgowe.

Na technickom okruhu spolu s dvojicou Tadej Pogačar, Mads Pedersen dostihli Alberta Bettiola v úniku a bolo jasné, že o novom držiteľovi dúhového dresu sa rozhodne spomedzi hviezdnej štvorice.

Následne van der Poel zapol turbo a 22 km pred cieľom ukázal súperom chrbát. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o rozhodujúci atak.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Wout van Aert #Glasgow 2023