Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak bude treba, z Tour odídem! Frustrovaný van Aert sa sťažuje na kolegov: Viacerí ma tu nechcú

Druhé i tretie miesto, celkovo štyri umiestnenia v najlepšej desiatke. Na vytúžené víťazstvo však stále čaká.

12.07.2023 09:57
van aert tour Foto:
Wout Van Aert na Tour de France 2023.
debata (5)

Woutovi van Aertovi zatiaľ tohtoročná Tour de France nevychádza podľa predstáv. Vlani o takomto čase mal už na konte dva triumfy, tri druhé miesta a s veľkým náskokom viedol bodovaciu súťaž.

Lenže situácia sa zmenila. Vedenie tímu Jumbo – Visma mu tento rok nedalo takú voľnosť a belgická hviezda sa musí viac podriaďovať tímovej taktike.

Sagan Čítajte viac Sagan nikdy nedostal to, čo ostatní. Mal smolu, bol až príliš dobrý

V kopcoch je k dispozícii lídrovi stajne Jonasovi Vingegaardovi, ktorý zvádza tuhý boj o žltý dres s dvojnásobným šampiónom Tadejom Pogačarom.

Slovinec ho stihol už aj nahnevať.

Televízne kamery minulý týždeň zachytili, ako spolu s tímovým kolegom zo stajne UAE Emirates Adamom Yatesom žartuje na úkor van Aerta po jeho tesnej prehre s outsiderom Victorom Lafayom.

„Pogačar je veľký šampión, ale súperom by mal preukázať viac rešpektu,“ písali belgické médiá v reakcii na Pogačarovu bezprostrednosť.

Wout Van Aert je od leta 2018 šťastne ženatý so... Foto: ČTK / Panoramic / Nico Vereecken
23 van aert Wout Van Aert je od leta 2018 šťastne ženatý so Sarah De Bieovou. V roku 2021 sa im narodil syn George, ktorý povzbudzoval otca aj na lanskej Tour.

Van Aert je nepríjemný súper vo všetkých terénoch. Či už je to špurt, kopce alebo časovka, hviezdny univerzál vie uspieť kdekoľvek.

Niet preto divu, že viacerí rivali by ho radšej videli doma. Začiatkom týždňa sa pelotónom šírili špekulácie, že van Aert na Tour predčasne končí.

Dôvodom mal byť fakt, že 28-ročný Flám chce byť osobne pri narodení potomka. S manželkou Sarah očakávajú druhé dieťa, ktoré má prísť na svet v najbližších dňoch.

„S manželkou som v pravidelnom kontakte, všetko je zatiaľ v poriadku. Verím, že na pretekoch zostanem až do konca. Ak však bude treba, z Tour predčasne odídem,“ vysvetlil.

Sagan Cavendish Čítajte viac Sagan už riskovať život nemusí. Cavendish? Slováci sa v ňom mýlia, je úplné zlatíčko

Kuloárne informácie označil za veľmi nešťastné.

„Neviem odkiaľ majú ľudia takéto informácie. Asi viacerí súperi chcú, aby som šiel predčasne domov,“ posťažoval sa.

Nervozita v Jumbe by sa dala krájať nožom. Pogačar sa doťahuje na vedúceho Vingegaarda, ktorý má na čele pretekov už len 18-sekundový náskok. Situácia okolo van Aerta k pokoji šéfom stajne nepridáva.

„Ak mi poviete číslo letu a čas, kedy ho máme odviesť na letisko, budem vám povďačný. Pretože my o jeho odchode nevieme absolútne nič,“ reagoval nahnevane jeden zo športových riaditeľov Jumba Grischa Niermann.

Sagan zelený Čítajte viac Už nesmie toľko vyhrávať! Suverén zo Slovenska deptal rivalov, nezastavil ho ani „anti-Sagan“ systém

Van Aert priznáva, že je pod tlakom.

„Ale je to iný druh stresu. Keď som v sedle, snažím sa myslieť výhradne na súťaženie. Zároveň platí, že sú aj dôležitejšie veci ako cyklistika,“ dodal trojnásobný majster sveta v cyklokrose, hrdý otec 2-ročného syna Georga.

Jumbo ho bude v najbližších dňoch potrebovať stopercentne sústredného. Pelotón Tour opäť mieri do hôr, na jazdcov čakajú aj ikonické stúpania Grand Colombier či Mont Blanc.

Cyklohviezdy Tour de France a ich krásne partnerky Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Tvrdý tréning, drina, veľa stresu - aj o tom je...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Wout van Aert #Tour de France 2023