Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vy banda idiotov! Cyklisti sa stali terčom útokov na Tour de France. Klince na ceste

Rozčarovanie a hnev. Ten zavládol u niekoľkých cyklistov kvôli záveru nedeľňajšej druhej etapy Tour de France z Vitorie-Gasteiz do San Sebastianu.

03.07.2023 10:15
786795872 Foto:
Cyklisti sa počas Tour de France musia vysporiadať s mnohými nástrahami.
debata (7)

Dôvodom však tentokrát nebola bezohľadnosť súperov či tlačenica v cieľovom špurte, ale útok sabotérov najslávnejších cyklistických pretekov na svete.

Niekoľko pretekárov utrpelo v nedeľu na konci druhej etapy defekt spôsobený rozhádzanými klincami, ktoré boli priamo na trase etapy.

Francúz Lilian Calmejane z tímu Intermarché-Circus-Wanty zverejnil na Twitterom video, na ktorom ukazuje koleso a v ňom päť klincov.

„Nemyslím si, že som bol jediný, kto utrpel defekt,“ napísal pod príspevkom. „Mali by ste vedieť, že môžeme spadnúť a zraniť sa, vy banda idiotov,“ uviedol rozhnevaný Calmejane.

Športový riaditeľ tímu Groupama-FDJ Philippe Mauduit taktiež uviedol, že niektorí cyklisti z jeho tímu utrpeli v dôsledku klincov defekty. Postihnutí boli aj dvaja pretekári z tímu Lotto Dstny.

K takémuto incidentu došlo už na Tour de France v roku 2012, keď desiatky cyklistov a niekoľko sprievodných motocyklov utrpeli v 14. etape defekty kvôli klincom na ceste.

Luxusný komplex Petra Sagana v Žiline Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nedostavané rodinné sídlo premenil na luxusný...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France 2023 #Lilian Calmejane #Intermarché-Circus-Wanty