Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mirka Federer sa stala predlohou pre hlavnú postavu filmu. Scenáristovi nedal pokoj jej stres na Wimbledone

Švajčiarska tenisový kráľ Roger Federer sa nikdy netajil tým, že ku krásnej kariére a mnohým trofejam mu pomohla aj jeho manželka a manažérka v jednom. Tou je už dlhé roky rodáčka z Bojníc Mirka.

07.05.2024 22:31
Roger Federer, Mirka Federer Foto:
Federerovci na červenom koberci počas marcových Oscarov.
debata

Do slovenských kín dorazil film zo športového prostredia Súperi (v origináli Challengers), ktorý sa točí okolo tenisu a medziľudských vzťahov.

Dej sa venuje bývalej tenistke Tashi, ktorá sa stane trénerkou svojho manžela po tom, čo jej kariéru predčasne ukončia zranenia.

Scenárista Justin Kuritzkes prezradil, že námet hľadal na tenisových kurtoch reálneho sveta. Ako inšpirácia pre hlavnú postavu filmu mu poslúžila aj rodáčka z Bojníc a bývalá tenistka Mirka Vavrincová.

Roger Federer, Mirka Vavrinecová Čítajte viac Jemu to trvalo, ona mu ukázala cestu. Osudový vzťah Mirky s Rogerom sa zrodil za oponou športového sviatku

Kuritzkesa zaujalo, ako Federerová reagovala na finálový zápas Wimbledonu 2019, v ktorom jej manžel čelil Novakovi Djokovičovi.

„Pri každom bode bola v strese. Keď som ju sledoval, pomyslel som si: prečo je taká vystresovaná? Majú kopec peňazí, vyhrali 20 grandslamov. Z čoho pramení tá nervozita? Musí za tým byť niečo iné,“ vysvetlil americký scenárista a spisovateľ pre web sportingnews.

Prišiel na to, keď si o Mirke naštudoval viac detailov. Ako je známe, aj ona bola nádejnou tenistkou, ktorá musela ukončiť kariéru pre neustále problémy s nohou.

Mirka Federerová Čítajte viac Skromná Slovenka korene nikdy nezapiera. Mirka po sláve manžela nebažila a za to ju miluje celý svet

„Stala sa manažérkou a tak trochu riadila jeho život. Vďačí jej za veľa,“ vyzdvihol jej prínos pre Federerovu kariéru.

Mirkin život v pozadí Federerovej kariéry sa tak čiastočne premietol do hlavnej postavy filmu, ktorá taktiež hrá veľkú úlohu pri vzostupoch a pádoch jej manžela Asha.

Ďalšou predlohou zo skutočného sveta bolo správanie Sereny Williamsovej počas finále US Open 2018 s Naomi Osakovou. Kuritzkes sa inšpiroval Sereninym hnevom po tom, ako bola potrestaná za hádku s rozhodcom.

Roger Federer a jeho božská Mirka Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Tuk-tuk. Môžeme si tipnúť, koho Roger Federer...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #film #Roger Federer #súperi #stres #Mirka Federer #Challengers