Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jemu to trvalo, ona mu ukázala cestu. Osudový vzťah Mirky s Rogerom sa zrodil za oponou športového sviatku

Vzťah, ktorému vtedy málokto veril, vydržal až dodnes a patrí medzi najznámejšie v športovom svete. Od svadby Rogera Federera a Mirky Vavrincovej uplynulo 11. apríla už pätnásť rokov.

15.04.2024 09:27
Roger Federer, Mirka Vavrinecová Foto:
Roger Federer s Mirkou tvoria pár už takmer štvrťstoročie.
debata (4)

Vtedy ešte nie ani 19-ročný tenista a tri roky staršia kolegyňa k sebe našli cestu počas olympijských hier v Sydney, ktoré sa konali v roku 2000.

Ani jednému olympiáda nevyšla podľa predstáv, Švajčiar prehral boj o bronzovú medailu. Miesto toho však v Austrálii našiel životnú partnerku.

„Trvalo mu to, pobozkal ma až v posledný deň hier,“ smeje sa Mirka. Potom prišla studená sprcha, Mirka budúcej tenisovej legende povedala, že je na ňu príliš mladý, prakticky ešte dieťa.

Federer však zabojoval. „Zistila som, že je sympatický a bol strašne vtipný, to ma dostalo,“ priznala po rokoch rodáčka z Bojníc.

Roger Federer Čítajte viac Bože, stále to v sebe mám! Federer o dôchodku aj o plánoch detí. A prečo šesťkrát plakal?

Tá v tom čase ešte bola aktívnou tenistkou, no pre zranenie nohy, ktoré ju trápilo počas celej päťročnej kariéry, musela raketu zavesiť na klinec. Vtedy pre ňu bola kľúčová partnerova podpora.

Roger ma zo všetkých síl podporoval a to ma držalo nad vodou. Rehabilitačný proces bol pre mňa veľmi zložitý," spomínala na nepríjemné obdobie.

Našla sa však ako neoddeliteľná súčasť Federera v tenise i súkromí. Mala zásadný vplyv na jeho premenu z mladého „frajera“ na tenisového džentlmena, ako ho poznáme dnes.

Mirka sa stala Federerovou manažérkou, sekretárkou, prostredníkom s médiami, dohadovala sponzorov a reklamné akcie, plánovala cesty na turnaje.

Mirka Federerová Čítajte viac Skromná Slovenka korene nikdy nezapiera. Mirka po sláve manžela nebažila a za to ju miluje celý svet

Bola dušou celého tímu a za oponou ťahala za nitky. "Mala obrovskú úlohu a veľký vplyv na všetko, čo sa okolo Rogera dialo. Vie, o čom to celé je.

Nechávala tím pracovať, zároveň ale poskytovala aj neoceniteľné informácie," popísal Vavrincovej vplyv bývalý Federerov tréner Paul Annacone.

Aj tenista ju mnohokrát vychválil. "Jej vplyv na moju kariéru a na mňa ako človeka je úžasný. Dodala mi sebadôveru, naučila ma vydať zo seba maximum, bola pri mne, keď som prehrával.

Roger Federer Čítajte viac Mirka je čím staršia, tým krajšia. Federer bol na výlete v Thajsku a domáci si mohli na jeho pôvabnej Slovenke oči vyočiť

Nikdy ma nenechala odísť zo skutočného života, udržala moju rodinu a priateľov pohromade. Ukázala mi cestu, ktorou mám ísť."

Federer má s Mirkou štyri deti a tvrdí, že najradšej by opäť prežil moment, kedy Slovenku stretol po prvýkrát.

„Je to skala v mojom rohu. Bez svojej manželky by som toho v tenise nikdy nedokázal toľko. Vďačím jej za veľa,“ uviedol pred pár rokmi.

Roger Federer a jeho božská Mirka Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Tuk-tuk. Môžeme si tipnúť, koho Roger Federer...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #svadba #Roger Federer #Mirka Vavrinecová #Sydney 2000