Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový Slovan bude čoskoro mať nového majiteľa. Rokovania s domácim gigantom sú vo finálnej fáze

Dlhoročným majiteľom HC Slovan Bratislava bol jeden z najbohatších Slovákov Rudolf Hrubý. Keď v decembri minulého roka zomrel vo veku 69 rokov, vyrojili sa otázky ohľadom budúcnosti klubu.

07.05.2024 13:11
HC Slovan Bratislava Foto:
Atmosféra na štadióne počas play-off.
debata (2)

Hrubý bol väčšinovým vlastníkom hokejového klubu a spoluzakladateľom firmy Eset. Jeho majetok mal podľa informácií magazínu Forbes hodnotu 230 miliónov eur.

Klub prevzal od bývalého majiteľa Juraja Širokého v čase, keď nemal hráčov a po odchode z ruskej ligy bol na dne s obrovskými dlhmi. Pod Hrubým sa však v sezóne 2021/2022 dočkal ligového titulu.

Milionár sa netajil veľkou láskou k Slovanu a hokeju všeobecne, u jeho dedičov však taký vrúcny vzťah absentoval.

Preto sa už dlhšie špekulovalo, kto od nich prevezme väčšinový podiel a nákladné financovanie tradičného bratislavského tí­mu.

SR Bratislava šport hokej Slovan majiteľ médiá BAX Čítajte viac Slovan sa zahalil do čierneho. Zomrel milionár a majiteľ klubu Rudolf Hrubý

Zdá sa, že je rozhodnuté. Bude to jeden z najbohatších hráčov na slovenskom biznisovom trhu – developerská firma J&T Real Estate (JTRE).

Podľa Denníka E rodina Hrubých naozaj rozbehla predaj 57-percentného majoritného podielu v Slovane. Rokovania by sa mali nachádzať vo finálnej fáze.

Potvrdili im to viaceré od seba nezávislé zdroje blízke rokovaniam. „Pozície Hrubých v klube chce prevziať developerská firma J&T Real Estate bývalého partnera investičnej skupiny J&T Petra Korbačku, ktorý s ňou naďalej úzko spolupracuje pri financovaní svojho realitného biznisu,“ uviedol Denník E.

Zvyšný podiel v Slovane vlastnia Pavol Hofstädter (29 percent) a Eduard Jánošík (14 percent).

Fanzóny v Prahe a Ostrave počas MS 2024 Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Kedy sa otvárajú, aké budú ceny, čím platiť, na...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HC Slovan Bratislava #Eset #majiteľ #J&T Real Estate #Rudolf Hrubý