Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa zahalil do čierneho. Zomrel milionár a majiteľ klubu Rudolf Hrubý

Majiteľ hokejového Slovana Bratislava, člen výkonného výboru SZĽH a jeden z najbohatších Slovákov Rudolf Hrubý zomrel vo veku 69 rokov. HC Slovan o tom informoval na svojom webe.

15.12.2023 09:06 , aktualizované: 10:10
SR Bratislava šport hokej Slovan majiteľ médiá BAX Foto: ,
Majiteľ HC Slovan Rudolf Hrubý mal s najslávnejším slovenským klubom veľké plány.
debata (157)

Rudolf Hrubý patril medzi najbohatších Slovákov. Bol väčšinovým vlastníkom hokejového klubu HC Slovan Bratislava a spoluzakladateľ firmy Eset. Jeho majetok má podľa informácií magazínu Forbes hodnotu 230 miliónov eur.

„HC Slovan Bratislava vyjadruje v mene všetkých svojich hráčov, zamestnancov a fanúšikov úprimnú sústrasť rodine, priateľom a známym Rudolfa Hrubého. Česť jeho pamiatke,“ uvádza sa na klubovom webe.

Klub prevzal od bývalého majiteľa Juraja Širokého v čase, keď nemal hráčov a po odchode z ruskej ligy bol na dne s obrovskými dlhmi. Predvlani s ním slávil majstrovský titul.

"Slovan je najslávnejší, najmilovanejší aj najnenávidenejší slovenský klub. Keď sme sa rozhodli investovať do Slovana pozerali sme sa naň z celkového hľadiska. Slovenský hokej potrebuje nové impulzy tak, aby uspel na medzinárodnej úrovni.

Slovan sa nám teda zdal ako klub, ktorý môže zmeniť myslenie slovenského hokeja. Máme jasnú predstavu, čo chceme dosiahnuť. Vždy budeme chcieť titul a pôjdeme si za ním," uviedol vtedy Hrubý. Pripustil, že so Slovanom by chcel hrať inú, ako slovenskú ligu.

SR Hokej TEL 25.kolo Slovan Zvolen BAX Čítajte viac Slovan sa rozhodol konať. Končí Růžička aj najlepší strelec tímu, belasí už majú vyhliadnutú náhradu

V tejto sezóne sa však Slovanu nedarí, hoci má najdrahší káder zo všetkých, je predposledný. Prepustil už dvoch trénerov – Jána Pardavého v septembri a Vladimíra Růžičku tento týždeň.

Špekuluje sa, že na Nepelov štadión príde ako tréner Peter Oremus, ktorý pred pár dňami skončil vo Zvolene.

Mimo Esetu pred príchodom do Slovana bol Hrubý známy najmä ako spolumajiteľ bratislavského Hotela Carlton (s ďalším spolumajiteľom Esetu Marošom Grundom). S bývalým spoločníkom v projekte kúpy hotela Erikom Mikurčíkom sa Hrubý s Grundom aj po siedmich rokoch stále súdili.

Video

"Hokej bol jeho veľkou vášňou. Bol celoživotným fanúšikom Slovana, ako aj hokejovej reprezentácie Slovenska.

Bol veľmi dobrým osobným priateľom viacerých legendárnych hráčov, ako Zdeno Cíger, Marián Bezák, Miroslav Šatan, Miroslav Lažo a ďalší," píše sa na oficiálnom webe Slovana.

SR Hokej TEL 25.kolo Slovan Zvolen BAX Čítajte viac Slovan sa rozhodol konať. Končí Růžička aj najlepší strelec tímu, belasí už majú vyhliadnutú náhradu
157 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Rudolf Hrubý