Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedem skrutiek v nohe a 40 dní na vozíčku. Kráľovná zjazdu má po operácii

Talianska lyžiarka a jedna z najlepších zjazdárok sveta Sofia Goggiová je po operácii a čaká ju dlhá rekonvalescencia.

06.02.2024 15:15
Sofia Goggiová Foto:
Sofia Goggiová sa na lyže tak skoro nepostaví.
debata (1)

31-ročná olympijská víťazka z Pjongčangu 2018 musela pod nôž kvôli zlomenine nohy, ktorú si privodila pri tréningu. Chirurgický zákrok absolvovala na klinike La Madonnina v Miláne a v nohe má sedem skrutiek. Goggiová si teraz musí dať viac než mesiac úplnú pauzu od športu.

Talianka rozšírila mnohopočetné pole zranených konkurentiek, ktoré v tejto sezóne odpadávajú vo Svetovom pohári jedna za druhou. Mimo hry o body je aktuálne Petra Vlhová, Corinne Suterová aj Mikaela Shiffrinová.

SR Osrblie šport biatlon ME ženy šprint 7,5 km BBX Čítajte viac Počasie ohrozuje šampionát v biatlone. Šéf zväzu prezradil, koľko štartov čaká Kuzminovú

Goggiová sa na rozdiel od nich nezranila počas pretekov, vážne zdravotné problémy si privodila pri pondelkovom tréningu na zjazdovke Casola Nera v stredisku Ponte di Legno, keď si počas jazdy zlomila nohu.

Ešte v ten istý deň absolvovala operáciu, keď jej lekári spevnili holennú kosť skrutkami. „Operácia prebehla dobre,“ uviedol podľa Gazzetta dello Sport jej ošetrujúci lekár.

„Sezónu sa pre ňu skončila. Na nohu teraz 40 dní nesmie šliapnuť, potom pomaly začne chodiť. Bude to vyžadovať veľa trpezlivosti a sily,“ doplnil lekár.

Charlie Guestová Čítajte viac Kritický otvorený list lyžiarky na FIS: Ženy sú menejcenné. Jej úsilie podporila aj Shiffrinová

Pre Goggiová je to veľká strata. V tejto sezóne je totiž líderkou v boji o malý krištáľový glóbus v zjazde, ktorý v minulosti už trikrát získala. Namiesto získavania bodov bude teraz rehabilitovať.

„Ďalšie zranenie, ktoré prerušilo môj boj o ďalší titul v zjazde. Ale aj tentokrát sa postavím na nohy,“ priznala podľa CNN vo vyhlásení Talianka.

Legendy ženského lyžovania po 20 rokoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Lindsey Vonnová (USA) na začiatku kariéry.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Sofia Goggiová