Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rana pre našich južných susedov. Maďarsku vybojovali historické olympijské zlato, rozhodli sa pre inú krajinu

Olympijský víťazi a majstri sveta v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe Shaoang Liu a Shaolin Sándor Liu sa po ročnej pauze vrátili na súťažné klziská na víkendovom Svetovom pohári v Montreale.

24.10.2023 07:10
Shaoang Liu Foto:
Shaoang Liu zaznamenal hneď pri prvom štarte za novú reprezentáciu víťazstvo v pretekoch Svetového pohára.
debata

Dvojica bratov, ktorá patrí medzi najväčšie hviezdy short tracku, sa rozhodla namiesto rodného Maďarska reprezentovať Čínu.

Bratia Liuovia sa narodili v Budapešti čínskemu otcovi a maďarskej mame. Do vlaňajška reprezentovali Maďarsko a krajinu dostali po prvýkrát v histórii na výslnie v zimných športoch.

763819920 Čítajte viac Shiffrinová spomína na incident z Jasnej: Bola som veľmi nahnevaná! Prezradila, čo si myslí o Slovákoch

Na olympijských hrách v Pjongčangu 2018 v štafete získali prvé zlato pre Maďarsko zo zimných hier v histórii. Ďalšie medaile pridali aj vlani v Pekingu.

Vlani v novembri ale podali žiadosť o zmenu krajiny a rozhodli sa reprezentovať Čínu, kde trénujú. Maďarsko s ich odchodom súhlasilo, ale úspešných rýchlokorčuliarov na krátkej dráhe čakala po zmene národného tímu povinná ročná prestávka.

Shiffrin a Gut-Behrami Čítajte viac Nechce sa im lyžovať? Ostrý odkaz pre Shiffrinovú a Gutovú. Legendárny Girardelli si podal hviezdy

Do súťažného diania sa duo Liuovcov úspešne vrátilo v Montreale, keď Shaoang vyhral na trati 500 m, na ktorej je úradujúcim olympijským víťazom. Spoločne so Shaolinom Sándorom prispeli aj k triumfu v zmiešanej čínskej štafete.

„Po ročnej prestávke je to skvelý návrat. Znovu pretekať a cítiť to napätie je úžasný pocit. Som moc šťastný, že tu môžem reprezentovať Čínu,“ uviedol Shaoang Liu.

Top lyžiarky s najvyššími odmenami za 10 rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 20 najlepších lyžiarok podľa...
debata chyba
Viac na túto tému: #Shaolin Sándor Liu #Shaoang Liu #short track