Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová spomína na incident z Jasnej: Bola som veľmi nahnevaná! Prezradila, čo si myslí o Slovákoch

Na kontroverziu, ktorá sa udiala v marci 2021, si pamätá veľmi dobre. Po troch rokoch dostane priestor na odplatu.

23.10.2023 15:56
763819920 Foto:
Trio najlepších v celkovom hodnotení Svetového pohára 2022/23 - Lara Gutová-Behramiová, Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová.
debata (8)

Mikaela Shiffrinová má na Jasnú 2021 veľmi presné spomienky.

Na „domácom“ kopci svojej veľkej súperky Petry Vlhovej vyhrala v prvý deň slalom a v druhý deň siahala na cenné double.

V obrovskom slalome viedla po 1. kole, ale 2. kolo jej nevyšlo podľa predstáv a napokon skončila celkovo tretia. Podľa nej mohla za to aj situácia, ktorá vznikla po jazde Vlhovej.

Petra Vlhová Čítajte viac Nič iné, len veľa lyžovania! Vlhová po chorobe opäť trénuje. Štart v Söldene? Musíme byť realisti, vraví

Slovenka išla pred ňou ako predposledná pretekárka v 2. kole. V snahe čo najviac priblížiť sa k času Američanky predviedla agresívnu jazdu, počas ktorej poškodila jednu z bránok a organizátori ju museli opraviť.

Zatiaľ čo Shiffrinová vyčkávala v štartovej kabínke, oprava sa napokon natiahla na niekoľko minút.

Výpadok koncentrácie Američanky bol počas jej jazdy zrejmý. Zaostala nielen za Vlhovou, ale aj za Alice Robinsonovou a napokon brala „až“ tretie miesto.

„Myslela som si, že oprava bránky trvá tak 15 sekúnd… Namiesto toho som čakala na štarte päť a možno aj viac minút. Môžem si o tom myslieť čo len chcem, hádam na budúce už budú organizátori rýchlejší,“ povedala rozladená Američanka na tlačovej konferencii.

Mikaela Shiffrinová. Foto: ČTK / AP / Marco Tacca
Mikaela Shiffrinová Mikaela Shiffrinová.

Jej slová sa nepáčili vtedajšiemu trénerovi Vlhovej Liviovi Magonimu.

"Mikaela Shiffrinová – tak ako vždy – nám musela pokaziť deň. V cieľovom priestore, kde vládla obrovská eufória z triumfu Slovenky, povedala, že na štarte dlho čakala. Klasika, opäť preháňala. Typicky americké.

S rozhodcami sme sa neskôr na to pozreli: Petra čakala po páde Poľky Gasienicovej dve minúty a desať sekúnd, Shiffrinová o 35 sekúnd viac,“ reagoval taliansky kouč.

Svetový pohár sa po troch rokoch vracia do Jasnej. Dvadsiateho januára sa na zjazdovke Luková – Koliesko pôjde slalom, o deň neskôr je na programe obrák.

Ak sa neudeje nič nečakané, Vlhová a Shiffrinová nebudú na podujatí v slovenskom stredisku chýbať. Shiffrinová nedávno reagovala, že na Jasnú má „väčšinou pozitívne spomienky“.

Vlhová a Shiffrinová Čítajte viac Idú ako teplé rožky. Na súboj Vlhovej so Shiffrinovou sa predalo už 8-tisíc lístkov, hlási Jasná

„Do Jasnej sa veľmi teším. Väčšinou mám odtiaľ naozaj dobré spomienky, hlavne na ľudí, ktorých som tam stretla, vždy ma podporovali. Samozrejme, vždy je tam o niečo viac energie kvôli súpereniu s Petrou,“ uviedla Američanka v rozhovore pre Sport.sk a pokračovala:

„Je skvelé, ako Slovensko a Slováci podporujú Petru, a tým pádom aj celé zjazdové lyžovanie. Ľudia v Jasnej robia výbornú prácu, snažia sa okolo podujatia urobiť čo najväčšie nadšenie.“

Shiffrinová si pamätá z Jasnej prajných Slovákov, ale aj dlhú pauzu, ktorú musela absolvovať pred štartom 2. kola obráku.

„Predtým, ako som odštartovala, bola naozaj dlhá pauza. Keď sa na to pozriem spätne, mala som jednoducho smolu. V tom momente som bola veľmi nahnevaná, lebo som mala pocit, že to nie je fér. Ale vždy je v takomto príbehu niečo viac,“ reagovala.

Hviezdna Američanka je pripravená na začiatok novej sezóny Svetového pohára, v ktorej zaútočí na tretí veľký glóbus za sebou a šiesty celkovo. Nový ročník štartuje sobotným obrovským slalomom v rakúskom Söldene.

Petra Vlhová. Foto: Instagram
Petra Vlhová Petra Vlhová.

Na štarte nebude chýbať ani Vlhová. Najlepšiu slovenskú lyžiarku v uplynulom období potrápili zdravotné komplikácie, ale už je v poriadku a naplno trénuje.

Skutočnosť, že je 28-ročná Liptáčka fit, potvrdil počas víkendu jej tréner Mauro Pini pre Sport Management Company.

"Petra tvrdo pracovala na obnovení svojej fyzickej pripravenosti a na tom, aby bolo jej telo opäť silné a nachystané na maximálnu záťaž po chorobe, ktorú prekonala.

Má za sebou už štyri dni plného tréningu v posilňovni, takže môžem povedať, že je pripravená ísť znovu na svah a na lyže.

Preto sme sa rozhodli, že sa v nedeľu presúvame na švajčiarsky ľadovec Saas-Fee, kde sa pokúsime nachystať sa čo najlepšie na úvodné preteky sezóny," vyhlásil švajčiarsky kouč.

Prvé kolo obráku v Soldene štartuje v sobotu o 10.00 h, druhé je na programe o 13.00 h. Pozrite si v galérii top favoritky na zisk veľkého glóbusu v sezóne 2023/24:

Favoritky na zisk veľkého glóbusu v sezóne 23/24 Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Presne o týždeň sa začne nová sezóna Svetového...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Jasná 2024