Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalú svetovú dvojku omrzel neustály boj so zápästím. Thiem sa po domácom turnaji rozlúči s kariérou

Rakúsky tenista Dominic Thiem v piatok oznámil, že po prebiehajúcej sezóne ukončí profesionálnu kariéru. Bývalého víťaza US Open dlhodobo trápi zranenie zápästia, ktoré stálo za jeho prepadom mimo elitu rebríčka ATP.

10.05.2024 14:42
Dominic Thiem Foto:
Dominic Thiem.
debata (3)

„Sezóna 2024 bude moja posledná. Po nej ukončím svoju kariéru. Som s týmto rozhodnutím spokojný a zároveň sa veľmi teším na všetko, čo príde ďalej,“ uviedol 30-ročný Rakúšan, podľa ktorého slov viedlo k ukončeniu kariéry niekoľko dôvodov.

Okrem zraneného zápästia aj vnútorný pocit, ktorý ho prinútil pozorne premýšľať o vzostupoch a pádoch jeho kariéry. Thiem sa rozlúči s tenisom na domácom turnaji vo Viedni (21.-27. októbra).

Bývalý druhý hráč rebríčka ATP sa v júni 2022 prepadol až na 352. miesto a v súčasnosti sa mu nedarí vrátiť sa do elitnej stovky, keďže je priebežne na 117. priečke.

12 Camila Čítajte viac Falšovala očkovanie, provokovala v negližé. Kontroverzná Talianka ukončila kariéru

Počas svojej kariéry vyhral 17 turnajov vrátane US Open v roku 2020. Dvakrát sa prebojoval do finále na Roland Garros a raz na Australian Open.

Zúčastnil sa aj dvoch finále Masters, na ktorom sa stretáva osem najlepších hráčov sezóny.

Za jeho kariéru si vyslúžil obdiv aj od súčasnej svetovej jednotky a rekordéra v počte získaných grandslamov Novaka Djokoviča.

„Vždy prejavoval na kurte rešpekt a vždy si našiel čas na pozdrav. Všetci vieme, aký je ťažký návrat po zranení,“ citovala 36-ročného Srba agentúra APA.

Slávne tenistky, ktoré nikdy nevyhrali Grandslam Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Poznal ich každý tenisový fanúšik, mnohé z nich...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #tenis #zranenie #Dominic Thiem