Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navrátilová prirovnala Saudskú Arábiu k Severnej Kórei, obula sa do správania tenistiek

Američanka s československými koreňmi a tenisová legenda Martina Navrátilová sa nestačí čudovať. Tŕňom v jej oku je pripravovaný finálový turnaj WTA Tour v Saudskej Arábii, čiže v krajine, ktorá dlhodobo potláča základné ľudské práva.

30.04.2024 13:17
2. Kasatkina Foto:
Darija Kasatkinová sa najskôr Saudskej Arábie obávala, potom otočila.
debata (5)

67-ročnú rodáčku z Prahy nahnevali aj niektoré svetové tenistky, ktoré najskôr účasť v arabskej krajine odmietali, potom ale zmenili názor. Urobila tak napríklad Ruska Darja Kasatkinová.

Keď sa médiá vlani Rusky opýtali, vyjadrila svoje výhrady ohľadom finále WTA v Saudskej Arábii, pretože existuje „mnoho problémov týkajúcich sa tejto krajiny.“

Daniela Hantuchová Čítajte viac Hantuchová má novú prácu, jej úlohou je krotiť špičkové tenistky: Sú rozmaznané a nevďačné

Kasatkinová, ktoré pred dvoma rokmi oznámila, že má vzťah so ženou, by pritom kvôli tomuto priznaniu mohla mať v Saudskej Arábii strach o život, pretože porušuje zákony.

Po osemfinálovej prehre na turnaji v Madride ale rodáčka z Toliati zmenila názor. „Dostala som záruky, že budem v bezpečí,“ uviedla Kasatkinová a k vyvrcholeniu sezóny v Rijáde dodala: „Saudi sú teraz do športu veľmi zapálený. A pokiaľ to dá šancu miestnym malým deťom a ženám, aby ten šport naozaj videli, aby ho mohli sledovať, hrať, potom je to skvelé.“

S týmto nesúhlasila Martina Navrátilová. Tenisová legenda si nebrala servítky pred ústa a tenisový turnaj v Saudskej Arábii ostro kritizuje.

Markéta Vondroušová Čítajte viac Ďalší úder od života pre wimbledonskú šampiónku. V pražskom byte zostala sama, manžel odišiel aj s kocúrom

„Finále bude v Saudskej Arábii, čo je asi tak veľká zmena, ako keby sa hralo v Severnej Kórei. Ale hráčky sa tak rozhodli,“ skonštatovala Navrátilová. „Stále počúvame, ako nechcú tenistky robiť politické rozhodnutia. Lenže hrať u Saudov je politické rozhodnutie. Vitajte v športe,“ uviedla.

Navrátilová si rypla tiež do saudskoarabského korunného princa Muhammada bin Salmana. „Nechápem, ako sa tam môže niečo stať bez jeho požehnania. On rozhoduje, čo sa dá a čo nie. Sme trochu egoistickí, keď si myslíme, že môžeme niečo zmeniť. Ale ktovie, uvidíme, ako to dopadne,“ dodala legenda, ktorá sa nechystá v arabskej krajine nijako angažovať a nebude pôsobiť ani v úlohe televíznej expertky.

Ako sa zmenili špičkové tenistky po desaťročiach Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
xxx
5 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Martina Navrátilová