Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal oznámil návrat na dvorce. Má môj rešpekt a obdiv, reagoval Djokovič

Skúsený španielsky tenista Rafael Nadal si je istý, že sa po dlhej pauze ešte vráti na súťažné dvorce. Tridsaťsedemročný 22-násobný grandslamový šampión vynechal drvivú väčšinu roka pre problémy s bedrom.

17.11.2023 12:19
14. Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Zatiaľ naposledy absolvoval Nadal zápas ešte v januári, kde v 2. kole grandslamového turnaja Australian Open vypadol s Američanom Donaldom MacKenziem.

Po pauze na ďalších významných podujatiach podstúpil v úvode júna artroskopiu zraneného ľavého bedra a odvtedy sa dáva dokopy. Teraz na sociálnych sieťach prezradil, že už čoskoro bude informovať o svojich športových plánoch.

„V stredu som potvrdil, že sa vrátim, buďte pripravení na ďalšie informácie,“ uviedol Nadal na instagrame a pripojil fotografiu z dvorca pri bekhende.

Novak Djokovič Čítajte viac Novak vie, kto bol na jeho strane. Legenda sa vrátila k peklu v Melbourne. Prebudilo to šelmu

V najbližších dňoch chce zverejniť, kedy a kde sa vráti do súťažného diania. Nasledujúca sezóna sa začne koncom decembra v Austrálii, vyvrcholením bude v Melbourne turnaj Australian Open so začiatkom naplánovaným na 14. januára 2024.

Všeobecne sa očakáva, že rok 2024 bude pre Nadala posledný v profikariére tenistu. „Jeden nikdy nevie, ako to všetko dopadne. Chcel by som však, aby bol rok 2024 môj posledný,“ hovoril Nadal ešte pred letom 2023.

822134311 Čítajte viac Brnkal na nervy fanúšikom ako dirigent, podpísal odhalenú hruď. Djokovič berie zápasy na turnaji majstrov s nadhľadom

„Pre celý tenisový svet je to bezpochyby skvelá správa, že sa vráti,“ povedal vo štvrtok líder svetového rebríčka Srb Novak Djokovič.

„Pre celý športový svet by bolo pekné, ak by sa konal ešte aspoň jeden zápas medzi Nadalom a mnou. Ide o najväčšiu rivalitu v našom športe. Verím, že k tomu ešte príde. Rafa je veľký bojovník, nikdy sa nevzdáva. So všetkými zraneniami, ktoré ho postretli, má môj veľký rešpekt a obdiv,“ dodala svetová jednotka.

Nadal a Djokovič. Stále väčší fešáci Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Prosím, cvakni sa so mnou.
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič