Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vojnu sa snažia ututlať! Ukrajinská hviezda kritizuje WTA za nezáujem o konflikt

Ukrajinská tenisová hviezda Lesja Curenková kritizovala ženskú organizáciu WTA za jej nedostatočné reakcie na pokračujúci konflikt s Ruskom.

06.10.2023 11:00
Lesja Curenková. Foto:
Lesja Curenková.
debata (9)

Ukrajina a Rusko sú vo vojnovom konflikte už od februára 2022 a na oboch stranách prišli o životy už desaťtisíce ľudí.

Curenková nedávno zverejnila na sociálnej sieti rozsiahle vyhlásenie, v ktorom kritizovala WTA za upadajúci záujem o dianie v jej krajine.

Marc Polmans Čítajte viac Skrat na kurte. Prudký úder a loptička v tvári rozhodcu. Tenistu v Šanghaji diskvalifikovali

„Vojna je stále tu, a to znamená, že táto téma nie je uzavretá. Naša krajina si tento osud nevybrala,“ uviedla 49. hráčka svetového rebríčka.

Víťazka štyroch turnajov kategória WTA skonštatovala, že od májového grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži sa jej ľudia z tenisových kruhov prestali pýtať na vojnu.

„A vo Wimbledone som jednoducho nemala ani jednu tlačovú konferenciu. Mám pocit, že tenis sa snaží túto tému čo najviac ututlať,“ napísala Ukrajinka.

Novak Djokovič - Casper Ruud Čítajte viac Na Djokovičovu hlavu padá oheň a síra. V Čiernej Hore volajú po jeho doživotnej suspendácii, v Kosove vravia, že je nechutný

Ubezpečila, že sama naďalej vynakladá maximálne úsilie, aby pokračovala v boji a zverejňovala informácie o všetkých problémoch, ktoré jej krajina má.

„Môžem všetkých ubezpečiť, že bojujeme. Vojnu sa im nepodarí odstrániť z obrazu – týka sa to najmä vlajok, online propagácie a informáciách na sociálnych sieťach,“ dodala tenistka.

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Lesja Curenková