Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladá česká tenistka má plnú hlavu starostí. Na sociálnej sieti sa jej vyhrážajú smrťou a želajú tú najhoršiu chorobu

Talentovanú osemnásťročnú českú tenistku Lindu Noskovú si znova všímajú zahraničné médiá. Tentokrát však nie pre jej skvelé výkony, ale kvôli vyhrážkam smrti na jej adresu. Tých sa dopustil majiteľ anonymného účtu, ktorý si na Noskovú s najvyššou pravdepodobnosťou neúspešne stavil.

02.10.2023 09:04
808471061 Foto:
18-ročná česká tenistka Linda Nosková na turnaji Pan Pacific Open v Tokiu.
debata

Aktuálne najlepšiu hráčku rebríčka WTA do 19 rokov si vyhliadol neznámy stávkar s instagramovou prezývkou „Tennis goat“. Sama športovkyňa reagovala iba smajlíkom.

„Zabi sa ty tupá za****á d***o. Chyť rakovinu a umri,“ bolo obsahom správy, ktorú nadajná hráčka dostala.

Odporné slová, ktoré Nosková zverejnila, si ale všimli aj zahraničné médiá.

„Športovec si to berie. A najmä mladý športovec, ktorý je ešte len na začiatku a podobných správ zatiaľ veľmi nedostal,“ myslí si dvojnásobná víťazka Wimbledonu vo štvorhre a tenistka Barbora Strýcová.

„Všeobecne sa dá povedať, že výhražné komentáre môžu ovplyvniť hru hráča alebo hráčky,“ vysvetlil pre CNN Prima NEWS mentálny kouč Jan Mühlfeit.

„Dlhodobé riešenie je v tom, aby sme budovali väčšiu transparentnosť sociálnych sietí,“ navrhol jedno z možných riešení.

Problémy so stávkarmi mala počas hráčskej kariéry niekoľkokrát aj práve Strýcová. Tohtoročnú wimbledonskú víťazku vo štvorhre ale jeden z internetových hejterov prekvapil ospravedlnením.

„Chcem vám len povedať, že som bol kedysi závislý od hazardných hier a hovoril som škaredé veci, keď mi stávka nevyšla. Chcem, aby ste vedeli, že ma to naozaj mrzí. Nikdy som to nemyslel vážne,“ napísal športovkyni v správe.

„Je určite fajn, že dokázal niečo také napísať. Neviem ale, či ma jeho odkaz úplne potešil, pretože správy, ktoré mi písal, boli niekedy naozaj šialené,“ reagovala tenisová hviezda pre CNN Prima NEWS.

Športovci, ktorí sa v minulosti s výhražnými komentármi stretli, odporúčajú jeden účinný recept: hejterov ignorovať.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Zmenšiť prsia? Simona neblázni. Operácia jej zmenila kariéru, dopingový škandál ju zrejme ukončil
debata chyba
Viac na túto tému: #Linda Nosková