Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovičov otec prekvapil: Dúfam, že Novak budúci rok skončí s kariérou

Srdjan Djokovič, otec 23-násobného grandslamového šampióna, je jedným z hlavných protagonistov dokumentárnej série Novak - nevypovedané príbehy (Novak - Neispričane priče). Dokument dostupný na YouTube ponúka nevídaný pohľad do života tenisového velikána.

27.07.2023 19:05
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič sa naposledy fanúšikom predviedol v neúspešnom wimbledonskom finále.
debata

Dokument mapuje celý Djokovičov život od útleho detstva, ktorého nebolo ľahké. Vyrastal totiž uprostred vojny v Juhoslávii a aj sám viackrát naznačil, že práve neľahké životné situácie formovali jeho súčasný charakter.

Dokument má celkovo sedem častí a vystupujú v ňom dôležití ľudia, ktorí sa podieľali na Djokovičovom tenisovom raste. Medzi inými srbský daviscupový kapitán Viktor Troicki či jeho rodičia Srdjan a Dijana.

„Boli sme sami. Keď bol junior a chodili sme na turnaje, nemohol som si dovoliť zaplatiť trénera, ktorý by ho sprevádzal. Bol som všetkým: jeho otec, matka, telocvikár, tréner…“ spomína na začiatky Srdjan Djokovič.

791830114 Čítajte viac Šramková zariadila vo Varšave senzáciu. Prehrávala 1:5, no otočila duel s finalistkou Roland Garros

Priznal, že žiarlili na deti z bohatých krajín, ktoré na turnaje prichádzali s kompletným tímom. „Keď vidíte, že dieťa je talentované, myslím si, že je dôležité, aby ho rodičia podporovali. Čo urobilo radosť jemu, potešilo aj nás,“ uviedla mama Diana.

Na udržanie kroku s juniorskom špičkou si rodičia brali vysoko úročené úvery. Jelene Genčičová, novinárka, tenistka a aj bývalá trénerka Moniky Selešovej či Gorana Ivaniševiča bola prvá, ktorá opísala potenciál malého Novaka jeho rodičom.

„Začala s ním trénovať a on vždy očakával veľa,“ povedala mama o Genčičovej, ktorá trénovala Djokoviča do jeho jedenástich rokov. Následne odišiel do akadémie Nikolu Piliča v Hamburgu napriek tomu, že tam neprijímali deti mladšie ako 14 rokov. Pri Novakovi urobili výnimku.

petra.kvitova 1661302928 Čítajte viac Odviedla otca od rodiny, k čomu gratulácie? Nie všetci prajú Kvitovej po svadbe šťastie

V sedemdielnom dokumente je toho o začiatkoch omnoho viac, no otec Srdjan prezradil svoje prianie v súvislosti s budúcnosťou syna v profesionálnom tenise.

Ako je známe, Rafael Nadal sa chystá skončiť kariéru v budúcom roku na olympijských hrách v Paríži. A čo Novak? „Všetky želania mi Novak splnil už pred ôsmimi rokmi. Zvyšok je úžasný bonus. Tenis je len časť jeho života. Verím, že bude uznávaný aj za veci, ktoré bude robiť po skončení kariére, čo sa dúfam stane budúci rok,“ prekvapil Srdjan Djokovič.

Tvrdí, že jeho syn sa tri desaťročia naplno oddal tenisu bez toho, aby zložil nohu z plynu a v živote zatiaľ nemal dostatok času na iné veci.

Čo ste o nej nevedeli - krásna Jelena Djokovičová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič vyhral počas kariéry množstvo...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Srdjan Djokovič