Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šramková zariadila vo Varšave senzáciu. Prehrávala 1:5, no otočila duel s finalistkou Roland Garros

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA vo Varšave.

27.07.2023 16:04 , aktualizované: 16:19
791830114 Foto:
Rebecca Šramková dokázala na turnaji vo Varšave vyradiť finalistku tohtoročného Roland Garros Karolínu Muchovú.
debata (4)

V pozícii kvalifikantky zdolala Slovenka vo štvrtok druhú nasadenú Češku Karolínu Muchovú za dve hodiny a 59 minút 7:5, 3:6 a 7:5.

Šramková pritom v treťom sete prehrávala 1:5 a v siedmom geme odvrátila štyri mečbaly súperky.

Potom však predviedla skvelý obrat, vyhrala šesť gemov v rade a slávila postup medzi najlepšiu osmičku. Vo štvrťfinále sa stretne s Nemkou Tatjanou Mariovou.

„Čo k tomu povedať – skrátka ženský tenis. Úprimne, už som neverila, že zvíťazím. Stále tomu neverím. Zle som podávala, dostala som sa z rytmu a stratila sebavedomie. Vôbec neviem, čo sa stalo. Snažila som sa iba hrať loptičky a zrazu tu stojím ako víťazka,“ krútila hlavou priamo na kurte Šramková.

petra.kvitova 1661302928 Čítajte viac Odviedla otca od rodiny, k čomu gratulácie? Nie všetci prajú Kvitovej po svadbe šťastie

V prvom sete sa to nečakane darilo Slovenke, ktorá získala až tri brejky vrátane toho najdôležitejšieho za stavu 6:5, vďaka čomu vyhrala prvý set.

Muchová musela podobne, ako v stretnutí úvodného kola doháňať stratu setu. Priebeh stretnutia so Šramkovou sa podobal jej zápasu proti Aliaksandre Sasnovičovej.

Muchovej sa v druhom sete podarilo dvakrát získať podanie Slovenky a vynútila si tak rozhodujúci tretí set. Pre zaujímavosť, Šramková stratila druhé dejstvo po zbytočnej dvojchybe.

Alexander Zverev Čítajte viac Tyran Zverev? Ďalšia ex ho obvinila z napadnutia. Od Alcaraza máš ďaleko, odkázal mu Becker

Na začiatku tretieho setu sa nechala Češka ošetrovať. V momente, keď sa už zdalo, že Šramková využije slabšiu formu Muchovej, Češka sa dostala do najlepšej pasáže v zápase rýchlo sa ujala vedenia 5:1.

Všetko nasvedčovalo tomu, že postup druhej nasadenej do štvrťfinále. Ukázalo sa však, že zdanie absolútne klamalo.

Šramková nielen že dokázala vyrovnať na 5:5 ale súperke zobrala aj ďalšie podanie. Od stavu 1:5 vyhrala šesť gemov za sebou a postúpila do štvrťfinále.

dvojhra – osemfinále:
Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) – Karolína Muchová (ČR-2) 7:5, 3:6, 7:5

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rebecca Šramková #WTA Varšava