Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič spomína muža, ktorý ho obral o dva grandslamy. Londýn dnes uvidí súboj dvoch hviezdnych veteránov

Krajší jednoručný bekhend nemal ani Roger Federer. Dokonca aj svojou tenisovou dlhovekosťou zrejme legendárneho Bazilejčana prekoná. Volá sa Stan Wawrinka, má 38 rokov, na konte tri grandslamové tituly a v posledných sezónach je viac nenápadný ako viditeľný.

07.07.2023 12:00
Stan Wawrinka Foto:
Stan Wawrinka na Wimbledone 2023.
debata (2)

Dnes sa však dostane na centrálny dvorec. Vo Wimbledone vyzve Novaka Djokoviča.

Wawrinka je jedným z mála mužov, ktorí viackrát zdolali srbského šampióna vo finále grandslamu. A slávny Belehradčan, najväčší favorit tohtoročného Wimbledonu, na to určite nezabudol.

Djokovič si už v stredu zabezpečil miesto v 3. kole, Wawrinka tak urobil kvôli dažďu až včera. Martina Etcheverryho zdolal 3:1 na sety.

Víťazstvo nad Argentínčanom ho dnes zvedie na jeden kurt s Djokovičom 27. krát. Momentálne to je 20:6 v prospech 23-násobného grandslamového šampióna, ale dve zo šiestich víťazstiev Wawrinku prišli vo veľkých finále – na Roland Garros 2015 a US Open 2016.

Daniil Medvedev Čítajte viac Ukrajinci sú na fronte, Rusi v Londýne čelia nepríjemným otázkam. Medvedev sa nechce utopiť v klamstvách

Na stredajšej tlačovej konferencii Djokovič žartoval, že Wawrinkova rola ho v kariére obrala o dva grandslamové tituly. Svetová dvojka však má na Švajčiara len dobré slovo a nazvala ho „skvelým“ človekom, ktorý bol vždy inšpiratívny pre svoju vytrvalosť, ktorú predvádzal na kurte.

„No zobral mi dva grandslamy. To je úloha, ktorú zohral v mojej kariére. Ale nie, Stana mám veľmi rád. Je to skvelý človek. Je úžasné, čo dokáže vo svojom veku. Má takmer 40 rokov a stále je veľmi silný. To je niečo, čo nedokáže veľa ľudí,“ povedal Djokovič.

„Po niekoľkých operáciách kolien to stále má v sebe a snaží sa prekonávať ďalšie méty. Nemôžeme zabudnúť, že je trojnásobným grandslamovým šampiónom, víťazom Davisovho pohára a má tiež olympijské zlato. Mal fantastickú kariéru,“ dodal.

Sedemnásobný víťaz Wimbledonu je v úžase z Wawrinkovho neuveriteľného jednoručného bekhendu. Označil ho za jeden z najkrajších, proti akému hral.

Viktoria Azarenková Čítajte viac Blamáž: Anglický novinár sa pýtal tenistky na to, čo Wimbledon znamená v Rusku. Azarenková pritom odtiaľ nie je

Aj preto Djokovič dúfal, že švajčiarsky matador Etcheverryho zdolá a dostane sa do 3. kola. Cítil, že by bolo pekné tu mať po dlhom čase opäť nejaký súboj veteránov.

„Je to silný hráč. Veľmi komplexný. Dokáže hrať rovnako dobre na všetkých povrchoch. Dúfam, že si zahráme proti sebe, pretože sme už dlho jeden druhému nečelili,“ dodal.

Djokovič sa teda dočkal. Muža, ktorý mu v minulosti pripravil ťažké chvíle. Dnes sa to neočakáva.

Najlepšie zarábajúci slovenskí tenisti v histórii Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
V najlepšej päťke sa umiestnili tri zástupkyne...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Stan Wawrinka #Wimbledon 2023