Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ja a podvodníčka? Česká bonzáčka po kritike trpela: Japonka urobila tie zlé z nás

Stačil moment a z Češky Marie Bouzkovej sa stal verejný nepriateľ. Minimálne v tenisovom svete. Za všetko mohol kontroverzný moment počas nedávneho Roland Garros v Paríži, ku ktorému sa teraz Bouzková počas Wimbledonu vrátila.

04.07.2023 14:21
Marie Bouzková a Sara Sorribesová Foto:
Marie Bouzková (vľavo) s partnerkou vo štvorhre Sarou Sorribesovou.
debata (5)

Pripomeňme si, čím Bouzková negatívne zaujala na parížskom grandslame. V zápase štvorhry po boku Sary Sorrybesovej diskvalifikoval rozhodca ich súperky, dvojicu Mija Katová (Japonsko) a Aldila Sutjiadiová (Indonézia).

Bouzková po incidente, pri ktorom Katová nechtiac trafila loptičkou zberačku, upozornila na to, že mladé dievča krváca. A nasledovala diskvalifikácia. Česku následne na sociálnych sieťach označovali za bonzáčku.

Daniil Medvedev Čítajte viac Ukrajinci sú na fronte, Rusi v Londýne čelia nepríjemným otázkam. Medvedev sa nechce utopiť v klamstvách

„Všetci nás kameňovali. Musela som si vymazať sociálne siete, bola som tá zlá a tejto úlohe som sa cítila hrozne,“ cituje iSport.cz Bouzkovú, ktorá aktuálne štartuje na Wimbledone.

Japonka Katová prišla o body aj odmeny zo štvorhry, napokon však v Paríži získala titul v miešanej štvorhre. Dvojici Bouzková – Sorribesová ale neprestala vyčítať, že na incident upozornila, čím prispela aj k jej vylúčeniu.

Z celej situácia vyšla drobná Japonka ako hrdinka a útočila pri každej príležitosti. „Pritom z WTA nám hovorili, že máme byť ohľaduplné a stavať sa k celej situácii neutrálne. Ale ona do toho šla naplno!“ posťažovala sa Bouzková.

786957394 Čítajte viac Srdcervúci výkrik, legenda v bolestiach. Zaplnená aréna vo Wimbledone stíchla

Ani vo sne by jej nenapadlo, že ich aktivita smerom k rozhodcovi vyvolá také negatívne reakcie. „Neviem, či chcela byť v centre pozornosti. Všetko si zavinila sama a ešte to otočila tak, že my sme tie zlé,“ vyčíta Bouzková.

Po incidente napísala Katovej správu. „Súcitila som s ňou, písala som, aby si z toho nič nerobila a že je mi ľúto, že sme sa do takej situácie dostali.“ Odpovede sa nedočkala.

Kauza si vo virtuálnom priestore začala žiť vlastným životom. Aj rešpektované osobnosti ako americká legenda Pam Shriverová a ďalšie sa obrátili proti páru, v ktorom bola Češka.

Iga Swiateková Čítajte viac Hovorila o vojne, rypla si do Rusov. Swiateková si myslí, že je dôležitá, odkázala jej olympijská víťazka

Fanúšikovia mali okamžite jasno, kto je na vine. Slová ako podvodníčka boli tým najmenším kalibrom. Priaznivci im napríklad vyčítali, že sa pri čakaní na verdikt rozhodcov na lavičke smialy.

Na mesiac sa úplne odpojila zo sociálnych sietí a až z Wimbledonu na ne dala nový príspevok. Aj pod ním sa však objavilo niekoľko nenávistných komentárov. „Radšej som sa na nepozerala,“ dodala.

Slovenky a Češky vo dvojhre na Wimbledone Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
V galérii sa okrem veku tenistiek a pozície vo...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Roland Garros #Marie Bouzková