Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srdcervúci výkrik, legenda v bolestiach. Zaplnená aréna vo Wimbledone stíchla

Takto si päťnásobná víťazka Wimbledonu návrat na dvorce v All England Clube určite nepredstavovala. 43-ročná veteránka Venus Williamsová si v zápase 1. kola proti Eline Svitolinovej privodila zranenie kolena.

03.07.2023 21:30
786957394 Foto:
Zranená Venus Williamsová počas 1. kola Wimbledonu.
debata (11)

Williamsová nastúpila už na 24. Wimbledon v kariére a 15-tisíc divákov na centrálnom dvorci bolo zvedavých, čo predvedie proti 76. hráčka rebríčka, Ukrajinke Svitolinovej.

Do zápasu vstúpila impozantne, vyhrávala v prvom sete už 2:0 a podávala na zisk tretieho gemu. Pri nábehu na sieť však prišiel moment, z ktorého mrazí.

Williamsová sa pri nábehu na sieť a odohratí voleja nešťastne pošmykla na trávniku a natiahla si už obtiahnuté koleno. Pozrite si jej srdcervúci výkrik a nešťastný pád:

Po nečakanom momente zaplnené tribúny v All England Clube stíchli, občas bolo počuť z publika vdychy šokovaných fanúšikov. Na pomoc Williamsovej okamžite utekal rozhodca a o chvíľu aj zdravotnícky personál.

Po niekoľkých minútach sa dokázala postaviť a na radosť priaznivcov aj pokračovala v zápase. Viditeľne mala problémy s pohybom, čo sa prejavilo aj počas nasledujúcich gemov. So Svitolinovou napokon Williamsová prehrala 4:6, 3:6.

Britain Wimbledon Tennis Čítajte viac Bez zisku setu, bez šance. Wimbledon sa so Slovákmi v úvodnom kole nemaznal

Staršia zo sestier Williamsových získala vo Wimbledone päť titulov vo dvojhre. V hlavnej súťaži sa po obdržaní divokej karty objavila už po 24-krát. Fanúšikov navnadila nečakaným víťazstvom na turnaji v Birminghame, na ktorom zdolala 48. hráčku rebríčka Camilu Giorgiovú.

Slovenky a Češky vo dvojhre na Wimbledone Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
V galérii sa okrem veku tenistiek a pozície vo...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #Elina Svitolinová #Wimbledon 2023