Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drsná spoveď Sobolenkovej: Kričal na mňa, že zhadzujem bomby! Revala som ako decko

Druhá hráčka svetového rebríčka Arina Sobolenková z Bieloruska sa rozhodla porozprávať o atmosfére a ťažkých chvíľach, keď jej okolie neustále pripomína vojnu na Ukrajine.

24.06.2023 11:30
Arina Sabalenková Foto:
Arina Sobolenková patrí k najlepším tenistkám súčasnosti.
debata (27)

Už takmer poldruha roka čelí rôznym útokom zo strany trénerov či tenisových rivaliek najmä z Ukrajiny. „Cítila som, že ma všetci nenávidia, ale musela som ísť ďalej. Nemohla som sa opustiť,“ uviedla v seriáli Bod zlomu na Netflixe.

„Nepodporujem vojnu, čo znamená, že nepodporujem ani Lukašenka. Nechcem miešať šport s politikou,“ priznala po jednom zo zápasov. V podobnom duchu rozpráva aj v poslednom rozhovore pre L'Equipe, ktorý poskytla týždeň pred začiatkom Wimbledonu.

Magda Linetteová Čítajte viac Nos ako Pinocchio. V hľadaní manžela mi nepomáhate, posťažovala sa poľská hviezda

„Jedného dňa mi tréner ukrajinskej hráčky so smiechom povedal: ‚Som rád, že si prehrala‘. Išla som rovno do kancelárie WTA a revala som ako decko,“ povedala Sobolenková.

Zdôraznila, že ak by mala takú silu, zastavila by agresiu Ruska na Ukrajine. Napriek tomu má pocit, že niektorí ľudia sa k nej správajú nevhodne.

Miju Katová Čítajte viac Japonka prezradila zákulisie incidentu plačúcej zberačky. Parížski organizátori sa teda nevyznamenali

„Sledoval ma a kričal, že zhadzujem bomby. Cítila som sa vinná za niečo, čo som neurobila. Zhoršilo to moju psychiku na kurte. Zákaz Wimbledonu ma zničil,“ priznala Bieloruska.

Od prvého momentu sa snaží presviedčať ľudí, že nepodporuje vojnu. „Čo odo mňa ešte očakávajú? Mám kričať: Nepodporujem vojnu? Samozrejme, som proti,“ doplnila víťazka Australian Open s tým, že strávila veľa času aby pochopila, že neurobila nič zlé.

Toto je krásna tenistka Vitalija Djačenková Fotogaléria - 38 fotiek Všetky fotky
Vitaliji Djačenkovej sa na Instagrame darí viac...
27 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #vojna na Ukrajine #Arina Sobolenková #wta tour