Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Japonka prezradila zákulisie incidentu plačúcej zberačky. Parížski organizátori sa teda nevyznamenali

Japonská tenistka jatová a jej partnerka zo štvorhry Aldila Sutjiadiová boli diskvalifikované z deblovej súťaže žien na tohtoročnom Roland Garros po tom, čo japonská hráčka počas zápasu nešťastne zasiahla dievča, ktoré zbieralo loptičky.

23.06.2023 22:22
Miju Katová Foto:
Miju Katová.
debata (1)

Táto diskvalifikácia poriadne rozčerila tenisovú hladinu, mnohí vyjadrili svoj pohľad na celú situáciu a Asociácia profesionálnych tenistov na čele s Novakom Djokovičom „PTPA“ sa hráčky zastala.

Po tom, ako emócie ustali, sa Katová opäť ozvala a prezradila, čo jej organizátori turnaja povedali po jej diskvalifikácii.

„Rozhodca a supervízor sa potom otočili ku mne a povedali: Keby tam bol namiesto dievčaťa chlapec, všetko by bolo v poriadku.“

Dievča plakalo na kurte viac ako 15 minút, čo si všimmi české súperky a vehementne na to upozorňovali.

„Ak by prestalo plakať po piatich minútach, všetko by sa skončilo normálne. Keby som ju udrela do ruky alebo do nohy, všetko by bolo v poriadku. Ale keďže som ju udrela do krku, všetko bolo zrazu inak,“ dodala Katová.

Novak Djokovič a  Marián Vajda Čítajte viac Prezident Djokovič? Bude to jednomyseľná voľba - ako za totality. Vajdu mal v Paríži pozvať do čestnej lóže
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miju Katová